Cum se imbraca o scara cu gresie

scara cu gresie

Fie in interior, fie in exterior, scara este un element important in casa noastra pe care nu trebuie sa-l ignoram; vom incerca astazi sa realizam un design din gresie pentru acest accesoriu al casei noastre.

Imbracare scara cu gresie

Ca exemplu in acest articol vom restaura o scara ce a mai fost imbracata o data cu gresie si de aceea v-a trebui sa urmam cativa pasi importanti as zice eu:

1. In fotografia din stanga avem scara care, dupa ce a fost decapata de gresia veghe, urmeaza sa o imbracam cu o gresie noua. Foarte important, inainte de a incepe punerea in opera a gresiei, este curatarea meticuloasa de toate vechile gresii si a materialului care le tinea ancorate .

Vom alege in cazul nostru gresie adaptata pentru exterior, cum ar fi gresul portelanat, ce nu absorb umiditatea, fiind astfel insensibile la umiditate si inghet.

Pentru a personaliza putin lucrarea, am ales doua culori diferite pentru acelasi tip de gresie si aceeasi dimensiune.

2. In pasul al doilea, cu o dalta si un ciocan se scot toate bucatile de ciment ce tind a se decapa de treapta sau care prezinta mici denivelari.

 

 

 

 

 

 

  3. Pe fiecare contratreapta se fixeaza un dreptar, pus perfect la nivel, utilizand cuie otelite sau holsuruburi ce se monteaza cu ajutorul rotopercutorului. Dupa ce amorsam vechea treapta, se intinde mortarul de ciment si se bate cu o maluta sau mistrie pentru un mai bun compact.

 

 

 

 

 

Iata ca am ajuns la o alta etapa al lucrului nostru care este la fel de importanta ca si prima:

1. Panta scarii

o buna finisare cu mala sau mistria duca la o usoara punere in opera a gresiei, totodata, fiind la exterior, pe scara se v-a lasa o usoara panta pentru eliminarea apei de ploaie.

2. Semnul cu marker-ul

se monteaza mai intai treapta dupa care se ia masura pentru contratreapta direct de pe locul unde vine asezata utilizand un marker, si la alegere se pune un coltar metalic.

3. Adeziv rezistent la ger:

gresia vine aplicata cu un adeziv pentru imbracari externe ( ce nu sufera la frig), se intinde materialul cu o mistrie dintata atat pe placa cat si pe locul asezarii.

4. Joc geometric

mana in mana, in timp ce inaintam cu lucrarea se alterneaza placile de gresie inchise si deschise la culoare creand astfel desenul proiectului. Nu este necesar sa lasam rost intre cele doua bucati de triunghi taiate.

  5. Chituirea

Foarte important este de chituit gresia fara a lasa nici un gol intre placi, astfel se evita infiltrarea apei.

6. Curatirea

Dupa terminarea procesului de chituire, cu un burete umed se spala treptele apoi, dupa o ora sau doua , cu o carpa uscata se scoate praful ramas si la alegere se poate trece inca o mana cu putin ulei. Spor la treaba!

Pretul pentru manopera imbracare scara cu gresie este de 20 lei/ml. Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.