Pret manopera constructii actualizate la zi

Pret manopera constructii

  pret manopera constructiiCa pret manopera constructii putem defini lucrari mari, de investitii, finantate de stat (centralizat sau din bugete locale) ce necesita documentatii elaborate dupa o metodologie rigida, cu preturi ferme, sau actualizate numai in anumite conditii speciale, bine legiuite si impuse in contract.

   Aceste lucrari sunt  – de obicei- contractate pe baza de licitatie sau incredintare directa, in conditii riguroase impuse de investitor.

   Exista insa concomitent si un alt sector al constructiilor, mai adecvat economiei libere de piata, in care se executa, in genere, lucrari mici sau mijlocii, finantate din sectorul privat sau chiar prin efortul propiu al beneficiarului, in care elementul hotarator este valoarea finala a ofertei libere initiale, pe baza preturilor interne ale executantilor.

   Intrucat la intocmirea documentatiilor din acest sector exista pret manopera constructii foarte diferite pentru aceeasi operatie – dupa preturile practicate de diversi executanti – beneficiarul privat este derutat, necunoscand baza reala a devizelor oferta.

   Pentru a evita aceasta situatie, autorii Sorin Turcus si Aurel Cristian impreuna cu editura Matrix Rom au considerat necesara elaborarea unui catalog ( din care voi face si eu lista de pret manopera constructii), pentru lucrari de mica constructie, reparatii si modificari in sectorul privat, la preturi informative, de piata libera.

   Astfel, prin elaborarea, in bune conditii si initial , a unei documentatii reale si actuale la zi, se vor evita decontarile majorate pe parcurs intr-o perioada scurta, valorile neputand avea cresteri importante in 2-3 luni.

   In plus se vor impiedica oferte neloiale, cu preturi initiale nereal de mici si modificate pe parcurs, beneficiarii putand sa verifice singuri, fara o pregatire speciala ofertele ce li se fac.

Tabel pret manopera constructii

   DENUMIRE PRODUSUNITATE DE MASURA PRETUL RON 
1. BETOANE
Săpături fundații mc 45
Confectionat si montat cofraje, inclusiv sustinerile pana la 3m inaltime, din cherestea de rasinoase sau foioase, la arce, placi cu simpla sau dubla curbura mp 50
Montat popi mp 8
Fasonat si montat armatura kg 1,6
Turnat beton in fundatii, radiere si subsoluri preparat la betoniera mc 65
Turnat beton in fundatii, radiere si subsoluri cu autopompa mc 22
Scari din beton armat (cofrat, fier si turnat) ml 45
2. ZIDARII
Zidarie caramida tip Porotherm mc 90
Zidarie BCA mc 80
Demolari zidarie mc 70
Demolat ziduri, fundatii, beton mc 240
TENCUIELI SI FINISAJE
Tencuiala brut interior mp 12
Tencuiala brut exterior mp 16
Tinci (driscuiala, finisaj driscuiala) mp 5
Glet grosier+finisaj mp 12
Slefuit, uniformizat glet mp 2
Glafuri usi si ferestre ml 25
Amorsaj pereti si tavane mp 1,5
Vopsea lavabila interior (doua maini) mp 6
Vopsea lavabila exterior (doua maini) mp 7,5
3. SAPE
Sapa de nivel mp 15
Sapa autonivelanta mp 8
4. Placari si pardoseli
Gresie, faianta mp 25
Placare marmura mp 40
Placare granit mp 30
Montaj parchet + plinta mp 11
Montaj parchet stratificat mp 16
Montaj parchet clasic masiv mp 18
5. Tavane si gips-carton
Tavan casetat mp 24
Tavan gips-carton + izolatie vata minerala mp 18
Pereti gips-carton + izolatie vata minerala mp 12
Scafe, grinzi din gips-carton ml 35
Mobilier din gips-carton mp discutabil

Nota: acestea sunt o parte din lista de pret manopera constructii , prețuri cu care lucrez în orice localitate din România, sunt prețuri competitive pe piața romanească iar calitatea manoperei este garantata. De asemenea, acestea sunt pret manopera constructii informative și discutabile în funcție de lucrare, metraj și zona de lucru.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza. 

2 comments for “Pret manopera constructii actualizate la zi

  1. Silviu
    08/11 at 17:45

    Am rasfoit putin site-ul si nu pot decat sa te felicit pentru munca depusa.
    p.s. preturile sunt putin cam mici :)

Multumesc pentru comentariul tau!