armatura

Greutatea fier betonului

Greutatea fier betonului este necesar sa o cunoastem deoarece la orice lucrare, atunci cand se face o oferta de pret atat pentru materiale cat si pentru manopera, unitatea de masura pentru fierul beton se face in kilograme. De aceea, in acest articol voi prezenta cateva tabele cu masa fier-betonului: plase sudate, OB – otel beton(…)

Citeste tot articolul

Distantierii (suportii): clasificarea si rolul lor in armatura

Distantieri pentru armatura Punerea in opera a armaturilor necesita pozitionarea lor corecta in cofraje, respectarea tolerantelor, imbinarea si innadirea acestora pentru betonul armat, toate acestea fiind asigurate pri distantieri sau suporti. Clasificarea distantierilor Prin distantieri pentru armatura (suporti) se inteleg toate mijloacele folosite, executate din beton, otel, masa plastica sau alte materiale care asigura pozitia(…)

Citeste tot articolul

Armatura

Armatura elementelor din beton armat este format din doua parti: armatura longitudinala si armatura transversala. Armatura longitudinala are rolul principal de sustinere si se determina prin calcule de catre inginer, in functie de sarcina. Aceasta este completata de asa-numita armatura de constructii. La placile de beton armat, armatura longitudinala este completata cu bara de distributie(…)

Citeste tot articolul

Powered by Jasper Roberts - Blog