Cum reparam crapaturile si fisurile din pereti

fisurile din peretiFisurile din pereti sau crapaturile sunt problemele cotidiene cu care se confrunta majoritatea dintre noi,  care au platit meseriasi sa le acopere iar ele au reaparut. Motivele pentru care apar aceste fisuri sunt diverse si poate fi invinuit oricine pentru aceste daune si am sa va dau cateva exemple:

 1. daca inainte de a se tencui nu s-a udat sau nu s-a dat cu șpriț pe perete
 2. nu s-a curatat de praf si nu s-a dat cu amorsa inainte de a gletui peretele
 3. casa se afla intr-o zona cu trafic intens sau in vecinatatea cailor ferate

Cum reparam fisurile din pereti

In general, reparatia se incepe cu indepartarea materialului care cedeaza, aceasta etapa facandu-se cu un spaclu dupa care se curata bine de praf cu o perie sau un penson si se aplica un fixativ(amorsa) pentru tencuieli.

Finisarea peretelui se face tinand cont de tipul de perete: exista produse cum ar fi chitul acrilic care are propietate de a nu se retrage si de a fi elastic, poate fi vopsit si poate fi lucrat ca un glet normal.

Pentru crapaturile mai mari se foloseste plasa de fibra inainte si se aplica chit sau glet pe baza de ciment, dar vom intelege mai bine din fotografiile de mai jos:

1. O tencuiala intacta cu o mica fisura este refractara la interventii cu materiale clasice; mai indicate sunt umplerea acestora cu materiale elastice ce rezista la dilatatii

2. Prima operatie de efectuat in privinta reparatiei este, straniu dar adevarat, largirea crapaturii pana se ajunge la caramida: astfel se evita lasarea golurilur in umplutura iar stratul de chit se va ancora si va face o mai buna priza.

 3. Tubul de chit acrilic sau poliuretanic se monteaza pe un pistol pentru silicon. Ciocul se taie cat mai spre varf posibil pentru a -l face sa ajunga cat mai in profunzime . Surplusul de chit se sterge cu un spaclu.

4. Tehnica tencuielii armate ne permite de protejare mai eficace crapaturile mai mari. Primul strat de tencuiala ne permite lipirea bandei ( cea folosita pentru gips-carton) iar cu cea de a doua mana finisam si terminam lucrarea.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

6 comments for “Cum reparam crapaturile si fisurile din pereti

 1. catalin azoitei
  03/02 at 21:48

  multumesc pentru raspuns mai intai de toate. aveti in vedere o suprafata mare , sa zicem 1 mp macar, tinand cont ca crapatura pleaca sub tocul geamului pana jos spre fundatie??? sau fasii de 3 -4 ochiuri in lungul fisurii??? cu multumiri.

 2. 02/02 at 06:29

  Din cele povestite de dvs cred ca ar fi indicata o consolidare al peretelui cu plasa sudata.

 3. catalin azoitei
  31/01 at 10:45

  interesant si profesional in acelasi timp!!!!
  ce ne facem cu o fisurra intr-un zid de caramiuda exterior care este langa un drum circulat, a fost reparata de n ori si totusi dupa un timp apar din nou???? ce materiale ar face cu advarat priza pe caramida celulara????
  Pana acum am reparat-o astfel:
  1. largire rezonabil[ fisura
  2. desprafuire prin aspirare
  3. aplicat amorsa (aracet + apa)
  4. uscat amorsa nefortat
  5. Injectat mortar adeziv (pus in tub de silicon)
  6. tras plasa rigips
  7. gletuit
  in vara urmatoare cand se amplifica traficul apare iarasi.
  oare ar fi necesar sa aplic si niste bride de legatura intre ce-le 2 parti ale fisurii???? daca da, cam la ce diatanta???
  cu multumiri!!!

 4. aldorada
  13/01 at 11:57

  Interesant si util totodata, bravo.

 5. Anonim
  20/11 at 08:20

  Multumesc pentru apreciere!

 6. Ionut
  20/11 at 08:09

  Interesant situl si foarte bine organizat, felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calculeaza * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.