Zidaria

Zidaria cu caramida porotherm

 Caramida porotherm: de unde provine Caramida porotherm este un amestec de argila cruda in care vine aditionata o determinata cantitate de mingiute de polistiren expandat Ø 1-2mm care, pe durata coacerii, ard desfacandu-se in anhidride carbonice si apa, diseminand astfel caramida arsa finala de multe alveole de forma sferica, pline de aer, fara nici un(…)

Citeste tot articolul

Zidaria corect realizata cu caramida STH

Zidaria corect realizata cu caramida STH se obtine prin proiectare modulara, prin folosirea dispozitivelor de trasare si prin utilizarea unor dispozitive ce ajuta la controlul montajului blocurilor ceramice pe orizontala si verticala. Mai pe romaneste, pentru o buna executie ne vom folosi de sfoara de trasat, creion, ruleta, fir cu plumb si/sau nivela cu bula(…)

Citeste tot articolul

Vibratorul cu tija sau vibratorul de imersie

La prelucrarea betonului, cel mai des folosim vibratorul de imersie sau vibratorul cu tija care in zilele noastre, la fel ca si betoniera, este o scula accesibila chiar si pentru cei care construiesc cu mijloace propii. Vibratorul cu tija are forma cilindrica, rotunjita la capat. Vibratiile sunt produse de excentricul care se roteste in teava(…)

Citeste tot articolul

Realizarea peretilor monolit din argila

Durabilitatea unor astfel de constructii depinde in mare parte de masurile de protectie impotriva apei din precipitatii si igrasie. De aceea, in continuarea fundatiei va fi prevazut un soclu din acelasi material cu acestea: beton, caramida, piatra si sa depaseasca nivelul solului cu 30-50 cm. Pe toata suprafata superioara a soclului se intinde o fasie(…)

Citeste tot articolul

Realizarea blocurilor de zidarie din argila

Avantajul blocurilor de zidarie din argila este acela ca se elimina necesitatea cofrajului iar stalpii de sustinere pot fi mai rari putand depasi 2-3 m. Zidirea propiu-zisa este aceeasi ca in cazul caramizii si blocurilor ceramice sau BCA.(vezi articolele din categoria „Zidarie”) In cazul blocurilor de argila, amestecul de nisip-argila-paie se va face in gramada(…)

Citeste tot articolul

Cum se verifica calitatea zidariei si care sunt abaterile limita

Calculul costurilor pe manopera, in cazul lucrarilor de zidarie, se face la metru cub putand fi negociate diferente in functie de dimensiunile blocurilor si caramizilor.Verificarea calitatii zidariei este o necesitate dar si un drept al beneficiarului. Iata care ar fi cele mai importante proceduri de verificarea calitatii zidariei: Verificarea calitatii zidariei control asupra starii suprafetei(…)

Citeste tot articolul

Cum se face zidaria din placi de sticla, Nevada

Zidaria din placi de sticla, de tip Nevada, permite patrunderea difuza a luminii fara a fi insa transparenta. Zidaria din placi de sticla este permisa pe calcane si se foloseste si ca ziduri despartitoare, glasvanduri, etc. Zidaria din placi de sticla, cum se face Zidaria din placi de sticla poate fi dintr-un singur strat de(…)

Citeste tot articolul

Cum se construieste un mobilier de bucatarie din zidarie

Din pacate, la noi in tara, nu este la moda sa ai in casa un mobilier de bucatarie din zidarie. Spre norocul meu am invatat in Italia cum se construieste un astfel de mobilier de bucatarie din zidarie. Este intradevar o lucrare de precizie, cere foarte multa rabdare si mai inainte de toate trebuie facut(…)

Citeste tot articolul

« Older Entries
Powered by Jasper Roberts - Blog