Armatura

Pentru transmiterea tensiunii de forfecare, etrierele se completeaza cu asa-numite forme indoite; armatura de otel longitudinala este astfel indoita incat aceasta va fi condusa din partea de sus in partea de jos (fig. 03).

armatura

fig.03; Armatura longitudinala de otel cu forma indoita

Pregatirea si montarea acestora necesita foarte multa munca de aceea, astazi aceasta solutie se aplica tot mai rar in special din partea meseriasilor (sunt unii care se cred mai despeti decat inginerul).

Fiecare bucata de otel-beton trebuie sa fie perfect acoperita de beton, pentru ca acesta sa protejeze otelul de coroziune. Pentru ca protectia contra coroziunii sa fie perfecta, stratul de acoperire din beton trebuie sa aiba o grosime minima. Grosimea recomandata trebuie respectata atat in cazul armaturii longitudinale cat si a celei de constructie si transversale.

stratul de acoperire a armaturii in mediu uscat, neagresiv

fig. 04; stratul de acoperire a armaturii in mediu uscat, neagresiv

In structurile de beton armat monolitice, cea mai mica grosime a stratului acoperitor este de 20 mm in interiorul constructiei, aceasta, in conditiile in care nu avem de-a face cu conditii negative ale mediului inconjurator. Intr-un mediu umed, agresiv, aceasta valoare este mai mare (25-50 mm) iar la fundatie 70 mm. Stratul care acopera armatura nu poate fi in nici un caz mai subtire decat diametrul armaturii principale de otel (fig.04).

 

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *