Betonul preparat cu adaos de caramida sparta

prepararea betonului cu adaos de caramida

Betonul preparat cu adaos de caramida

Betonul preparat cu adaos de caramida sparta este un beton usor in care se foloseste caramida sparta rezultata din demolari cu conditia ca aceasta sa nu contina prea multe resturi de mortar sau alte impuritati daunatoare betonului. Betonul de caramida sparta este potrivit pentru realizarea peretilor de structura si a peretilor de izolatie, iar rezistenta acestuia poate atinge chiar si 15 MPa, in functie de cantitatea de ciment folosit, de marimea granulatiei aditivilor si in functie de modul de indesare folosit. Densitatea acestuia insa este mai mare decat a betonului de zgura, putand atinge chiar si 1650 kg/m3.

Alte tipuri de betoane preparate – in mod indirect – pentru a fi mai usoare, cum ar fi de exemplu betonul de cheramzit, betonul de cenusa sau alte tipuri nu pot fi folosite pentru betonari facute cu mijloace propii pentru ca necesita o tehnologie de fabricatie speciala si nici procurarea materiilor prime ale acestora nu este un lucru simplu.

Incovenientul betonului obisnuit, pe langa faptul ca are masa mare, este si un foarte mare izolator termic; comparat cu peretele din beton cu caramida, peretele din beton simplu ar trebui sa fie de doua ori mai gros pentru a avea aceleasi propietati din punct de vedere al izolarii termice.

Este considerat beton usor un amestec care are densitatea maxima de 2000 kg/m3. Putem prepara beton usor si in mod direct cum ar fi: betonul de silicat poros sau betonul spumat despre care vom vorbi in articolele viitoare.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments