Cum se construieste bucataria incorporata, zidita cu blocuri de BCA

Bucataria incorporata este un subiect pe care eu vreau sa il dezvolt in doua articole. Asa cum am mai spus intr-un articol anterior, aceasta idee este luata din Italia (vorbesc in numele meu) si voi incerca sa explic cat mai detaliat pasii de constructie. Intr-un articol anterior am folosit caramida gaurita pentru realizarea unui bar in salon. Astazi vom folosi BCA-ul (beton celular autoclavizat), este un material usor de lucrat dar si usor ca masa de greutate (cca. 365 kg/m3) pentru care nu ne trebuie decat un fierastrau de mana si adeziv pentru zidire.

Proiect contruire bucataria incorporata

Orice familie are propia bucatarie cu spatiul limitat, designul si utilitatile necesare nevoilor propii. De aceea este foarte greu sa gasim doua bucatarii identice ca proiect. O sa spuneti: „Bine, dar sunt foarte multe bucatarii care au dimensiuni de 5x4m adica 20 m2. Care este diferenta?” Ei bine, diferenta o fac lucrurile marunte ca sa le spun asa si anume electrodomesticile pe care fiecare dintre dvs vrea sa le utilizeze.

In acest articol voi incastra in peretii pe care ii vom construi urmatoarele:   o chiuvetă, un frigider, un aragaz, o mașină de spălat, un cuptor si niste dulapasuri.

Baza pentru bucataria incorporata

De precizat ca odata terminata structura pentru bucataria incorporata, aceasta va fi placata cu faianta de dimensiuni: 10 x 10 cm; de aceea atat baza, peretii portanti cat si blatul de deasupra vor fi realizati de grosime 8 cm, rezultatul final, dupa placarea faiantei fiind de 10 cm.

Asa cum am specificat si la inceputul articolului, pentru bucataria incorporata vom folosi BCA cu dimensiune 60 x 24 x 8 cm, iar pentru lipirea lui se va folosi adeziv special pentru BCA de la firma care doriti dvs. Pe langa acestea, ca ustensile mai trebuie sa aveti la indemana un fierastrau, un ciocan de cauciuc, o ruleta, un nivel cu bula de aer o mistrie si un plan bine stabilit de dinainte (fig.01).

bucataria incorporata

fig.01

In fig. 01 se poate vedea un exemplu de proiect, proiect pe care daca il aveti la indemana puteti depasi sau chiar preveni anumite obstacole. Ideea este sa puneti in aplicare tot ceea ce va doriti si sa fructificati fiecare centimetru din bucataria voastra, incapere in care doamnele in special isi petrec cel mai mult timp.

In fig.01 se pot vedea doua traverse colorate cu maro, acestia sunt buiandrugi cu dimensiuni de 8 x 10/15 dandu-ne astfel posibilitatea sa asezam chiuveta de o parte si aragazul de cealalta. Buiandrugii se pot prepara din beton armat sau pot fi cumparati buiandrugi de caramida gaurita care se taia longitudinal la dimensiunile specificate mai sus, se baga fier Ø12 si se umple cu beton.

fig.02

fig.02

In fig. 02 se vede o latura a peretelui de 70 cm adancime si taietura din BCA de la ultimul rand ce face loc buiandrugului. In general cam asta ar fi prima parte pentru a construi bucataria incorporata. Urmeaza o mana subtire de tencuiala si placarea cu faianta iar blatul de deasupra, la libera alegere, poate fi din marmura, lemn lacuit sau faianta. Fiti pe faza si urmariti si partea a doua a articolului.

 

Va doriti o astfel de bucatarie sau doar un proiect dupa dimensiunile incaperii dvs?  Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments