Un fermier a construit o casa cu doar 200 euro

Un fermier din Anglia a reusit in doi ani sa construiasca o casa ecologica cu 200 de euro. Principalele materiale folosite au fost lutul si paiele.

casa-ecologica-ieftina

Casa ecologica seamana putin cu locuintele hobbitilor din “Stapanul Inelelor”, nu are electricitate dar este alimentata cu apa de izvor. Peretii casei au fost unsi cu calcar si un amestec mixt de rasini vegetale, iar pentru constructia acestei case, nu s-a folosit nici o unealta electrica, totul sa lucrat manual.

Propietarul, Michael Buck, în vârstă de 59 de ani, a construit casa ecologica pe proprietatea sa, in gradina, in apropiere de Oxford, Anglia. Materialele necesare au fost luate din natura, iar pentru unele obiecte a folosit materiale de la un punct de colectare a deseurilor. Podeaua de lemne a fost recuperata de la un vecin ce si-a renovat casa si vroia sa scape de ea, iar parbrizul unui camion a inlocuit ferestrele.

Casa ecologica are un dormitor si o bucatarie care este zona comuna pentru gatit si luat masa. Incalzirea locuinteii se face de la o soba, peretii fiind izolati termic cu pamant iar acoperisul cu paie.

Dupa ce a terminat de construit casa ecologica, propietarul a inchiriat-o unui muncitor ce lucreaza la o ferma de vaci din apropiere ce plateste chiria in lapte.

“Cred cu tărie ca locuinţele nu ar trebui să coste o avere, din moment ce ai nevoie doar de pământ pentru a le ridica. Există această idee că, pentru a avea o locuinţă, trebuie să plăteşti rate o viaţă întreagă. Eu am vrut să demonstrez că se poate şi altfel. În plus, cu excepţia sticlei de la geamuri, toate materialele folosite de mine sunt biodegradabile. Peste ani, casa aceasta ar putea dispărea cu totul în peisaj. Totuşi, cu ceva muncă de întreţinere, ar putea dăinui zeci de ani”, spune constructorul amator. (Dan Arsenie | Yahoo News)

casa ieftina casa-ecologica-ieftina casa-de-200-de-euro-005 casa-de-200-de-euro-004 casa ecologica casa-de-200-de-euro-002 casa-de-200-de-euro-003

sursa: ziarulactualitatea.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments