Ce culori sa aleg pentru peretii casei mele

Ce culori pentru pereti trebuie sa alegi cand zugravesti casa? Crezi ca a sosit momentul sa-ti renovezi casa sau pur si simplu doresti sa aduci ceva nou si proaspat in camera ta? Culoarea pe care o alegi pentru pereti este esentiala si trebuie sa fie adegvata locului in care iti desfasori activitatea. Stiai ca exista culori pentru pereti ce ajuta la relaxare si culori ce stimuleaza pofta de mancare? Hai sa vedem cum sa alegem culorile pentru zugravirea camerelor.

culori pentru pereti Culori pentru pereti in diferite zone

1. Zona pranzului. Camera in care se ia masa nu trebuie sa aiba de obicei nici culori prea vii dar nici culori prea plictisitoare. Culorile pentru pereti, cum ar fi rosu sau portocaliu, sunt percepute de catre creierul nostru de a induce pofta de mancare simulatoare.

Daca ati obsevat, fast food-urile nu folosesc culori pentru pereti foarte luminoase, aceste locuri sunt pline de culori calde si primitoare.

Culorile inchise au un efect opus, de aceea pentru bucatarie ideal ar fi folosirea tonurilor ocru si somon ( vezi fig.01).

2.Dormitorul. Camera pentru odihna este foarte importanta pentru a avea un somn linistitor, fiind de asemenea camera unde meditam. Aici se pot utiliza o varietate de culori pentru pereti cu conditia ca acestea sa nu fie prea aprinse. Culori usoare pentru ochi sunt albastru, verde, somon, roz, portocaliu, conditia fiind, ma repet, ca tonurile sa fie usoare si clare.

3. Alte zone din casa. Baia, salonul, veranda, sunt camere unde fantezia ta poate invinge. Nu sunt limite pentru combinatiile de culori pe care le poti folosi in baia ta. Trebuie sa respecti o singura regula: culoarea aleasa sa iti placa si sa fii sigur ca in viitorul apropiat nu te v-a plictisi. De exemplu, poate sa iti placa foarte mult violetul, dar intr-o tonalitate inchisa, violetul este o culoare ce oboseste ochiul, ingreunand camera, astfel, plictiseala v-a veni imediat. Pentru a rezolva aceste probleme, poti utiliza si un tablou sau o nuanta mai deschisa decat nuantele clasice si monotone.

culori pentru pereti_dormitor copiiculori pentru pereti_dormitor
Cauti o echipa serioasa si prompta pentru renovarea casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments