Salut prieteni si bun venit pe blogul meu, “Constructii case si finisaje de calitate”, un blog ce va dori sa vorbeasca in general despre constructii si finisaje, renovari si consolidari, materialele si sculele necesare.

Introducere in blogul “constructii case”
Tin sa va marturisesc inca de la inceput ca nu sunt vreun cine stie ce inginer de constructii, am absolvit doar liceul la Grupul Scolar Alexandru Cel Bun din Gura Humorului, jud. Suceava la profil mate-fizica si detin o calificare de constructor din anul 1997. Am o experienta de 17 ani in domeniul constructiilor din care sapte ani au fost un frumos schimb de experienta in Italia, Bari. Spun ” un frumos schimb de experienta ” deoarece acolo, am invatat foarte multe in acest domeniu, printre care si notiunea cuvantului profesionalism. Ca sa va dau un exemplu simplu in acest sens, eu unul, ori de cate ori am ocazia, imi place sa casc ochii prin magazinele specializate de materiale si in special de scule pentru constructii de la noi din tara dar, atunci cand am o nedumerire asupra vreunui produs si apelez la ajutorul vanzatorului sau a unui angajat al magazinului, aflu cu stupoare ca nu pot fi ajutat asa cum eram eu obisnuit in Italia (deoarece cel in cauza nu este la curent cu produl respectv) si deci, singura solutie care imi ramane este de a ma informa. Dar unde sa ma informez?
De aceea am hotarat sa construiesc acest site – constructii case si finisaje de calitate – care vine in ajutorul vostru dragi prieteni , pentru a va ajuta in luarea deciziilor si in demersul de a va construi sau reamenaja locuinta. Inainte de oricare pas pe care vreti sa il faceti in acest sens trebuie sa fiti informati. Pe acest site veti gasi informatii despre tehnologii, produse si obiecte pentru casa si – foarte important – idei, costuri, variante.
Bineinteles ca articolele pe care le veti gasi aici nu sunt adresate doar pentru beneficiarii unor lucrari de constructii ci si pentru antreprenori sau meseriasi care pot intalni diverse probleme pe parcursul lucrarilor. De asemenea, acest site nu poate inlocui ani de experienta de “mistrie si cancioc” dar cum nici o lucrare nu seamana cu alta si intotdeauna vom intampina dificultati, de ce sa nu cautam solutii si in alta parte. Si chiar daca nu le gasiti aici, puteti sa lasati un comentariu si neaparat se va gasi cineva capabil care sa va raspunda. De asemenea, puteti raspunde la comentariile altora si sa le solutionati problemele cu care acestia se confrunta.
Astfel, daca sunteti un meserias sau nu, dar ati avut curajul sa rezolvati o lucrare care vi se parea dificila la inceput, sunt sigur ca la finele lucrarii, uitandu-va in urma veti avea un pic de mandrie pentru ceea ce ati realizat.
Dar aceasta nu se poate intampla daca nu sunteti informat asa cum ziceam la inceput. Acestea fiind spuse, va invit sa rasfoiti site-ul, votati-l daca va place, dati-i un like.
Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.
Frumoasa idee si scop cat se poate de nobil, de a impartasi din experienta unor constructori de mai bine de 2000 de ani cum sunt italienii. Cand si-au construit minunatiile sigur ca nu au folosit si “merge si asa”!, deja celebra sintagma pe aceste meleaguri (poate doar la turnul din Pisa…:)))).
Cu toate acestea, romanul nu invata decat din propriile greseli, si evident, prea tarziu, pentru ca deja a fost taxat!
Multa bafta si un an nou cu rezultate cat mai bune!
Va multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca se mai gasesc si oameni care imi apreciaza munca, regret ca o spun, dar dupa ce afla ceea ce ii intereseaza uita sa lase un simplu multumesc care pentru mine ar insemna cat toate cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat dvs.
La Multi Ani si un an bun si pentru dvs.!
foarte adevarat…de aia zic ca sunt unii care scot castanele din foc cu mana altuia…cat despre experienta altora(eu sunt in spania)…cam lasa de dorit…sau cel putin cu asta m-am confruntat eu…poate nu la modul general.
@ romeo stelian, daca ai nimerit intr-o echipa cu sau fara experienta e treaba ta si nu cred ca trebuie sa generalizezi, cat despre acest site, se vede ca este ceva munca depusa, felicitari!
Salutare.Eu as fi vrut sa aud ceva despre lucrul in germania sau austria pentru ca parerea mea e ca sunt cei mai buni in materiale si scule in domeniul constructiilor,si da sunt de acord ca italienii sunt buni meseriasi .Eu am avut ocazia sa lucrez cu italieni faiantari din tata in fiu.Nu cred ca exista padure fara uscaturi numai ca la noi uscaturile sunt prea multe.Apreciez munca depusa pentru acest site si va doresc succes in continuare.
salut! super tare site-ul, mai rar intilnesti oameni care isi fac treaba constiincios si isi impartasesc cunostintele si altora. succes si ,spor la bani!
Sorin, îți mulțumesc pentru aprecierile tale, succes și ție
ma bucur pentru siteu-ul care l.ai deschis,multa bafta. am citit mai sus un comentariu despre (cei cu experienta)eu am 53 de ani din care cam 35 i-am petrcut in constructii,22 afara,dar tot nu stiu mare lucru,in comparatie cu cei care au construit palate si biserici si multe alte frumuseti,fara laser si alte scule moderne.pe curand.
Salut Doru!
…felicitari pentru noua forma a sit-ului tau… am aflat lucruri noi si multe dintre ele mi-au fost de folos… m-au ajutat, cum zici tu, in “luarea deciziilor”… d’aia vreau sa iti multumesc…
…te urmaresc in continuare si sper sa pot sa mai intervin din cind in cind… succes!…
Iti multumesc ca ma urmaresti in continuare si mai ales ca imi apreciezi munca ” de birou ” de care nu ma prea pot ocupa din pacate pentru ca am mult de lucru. Partea buna insa, este ca am strans destul material ( foto ) si cat de curand voi mai scrie ceva articole.
Multa bafta!
ma io non capisco na cippaaaaaa……………………………………………però è bello ………………………….quasi quanto me
D-l Lacatusi,meriti toate multumirile,bafta in continuare.
Buna seara, Am pus cererea mea la adresa de mail data de catre dv prin telefon, impreuna cu schite proiect, si nu am inca un raspuns ! Presupun ca s-a strecurat vreo gresala la adresa de mail spusa de dv.
Va rog sa-mi furnizati adresa dv de mail la una din cele 2 de mai jos :
FLO_NEGUTU .CA
protectorinsurance .com
Cu respect,
Florin Negutu
0724223925
0760282405
Buna seara, Am pus cererea mea la adresa de mail data de catre dv prin telefon, impreuna cu schite proiect, si nu am inca un raspuns ! Presupun ca s-a strecurat vreo gresala la adresa de mail spusa de dv.
Va rog sa-mi furnizati adresa dv de mail la una din cele 2 de mai jos :
FLO_NEGUTU@YAHOO:disqus .CA
protectorinsurance@yahoo:disqus .com
Cu respect,
Florin Negutu
0724223925
0760282405
BUNA SEARA. Super tare acest site, multa bafta si mult succes.
buna as vrea sa-mi spuna cineva daca la o constructie parter fara placa,cu ziduri portante de 0.30 din b c a,centura de 0.20/0.20 cm,grinzi de lemn si acoperis,cu suprafata de 103 m2 (12.4/8.3) mai este nevoie de structura de beton,adica stalpi si grinzi
Grinda de beton armat este folosita pentru susținerea plăcii de beton armat. Din moment ce tu nu ai placa de beton armat, este suficienta doar placa din grinzi de lemn. Stalpii de beton armat au un rol bine definit în construcția unei clădiri, in cazul tau s-ar putea sa nu fie neaparat nevoie, dar legea spune ca da.
mutumesc mult pentru raspuns,acum astept rezultatul proiectantului,oricum sunt curios pentru ca imi fac si eu niste calcule si cu b c a se cere in functie de grosimea peretilor portanti si al nivelelor structura de beton,adica stalpi si grinzi de beton, merci mult.
Foarte bine venit site-ul deoarece mai aflam despre secretele constructiilor si mai ales cum sa construim corect. Eu sunt persoana care respecta fiecare meserias de specialitate care lucreaza in domeniul in care este calificat. Am construit, mai bine spus finantat, o casa unifamiliala P+M cu o firma de constructori. Am finalizat complet nivelul I urman ca eu cu niste prieteni sa finalizam constructie peretilor despartitori din interiorul mansardei. Este vorba de 2 camere si 1 baie. Ca specialist in constructii va intreb cu ce materiale imi recomandati sa execut aceasta lucrare : BCA sau rigips. Sunt in masura sa fac lucrarea cu ambele tipuri de materiale insa am nevoie de o opinie a unui specialist. Va multumesc anticipat. Mihai
Multumesc Mihai pentru aprecieri.
Ca raspuns la intrebarea ta nu pot sa zic decat ca ambele materiale pot fi folosite. BCA-ul pentru interioare il poti folosi pe cel de 10 sau 15.
Eu, personal, inclin spre gips-carton (nu uita: rigips este o S.C. care produce gips-carton; daca folosesti profile de 100mm si izolezi cu vata minerala, vei avea o izolatie fonica si termica mult mai mare decat BCA-ul.
Pune intrebarea pe forum si o vom dezvolta mai mult (poate auzim si alte pareri)