Cofrajul talpilor de fundatie-stalp

cofrajul

Fig.01; Cofrajul talpii fundatie-stalp
1 placa laterala interioara; 2 placa laterala exterioara; 3 rigla; 4 sarma pentru tensionare; 5 elementinterior de sustinere provizoriu; 6 element de sustinere lateral; 7 popic

Cofrajul

Cofrajul talpilor de fundatie-stalp este compus din doua placi de cofraj laterale (Fig. 01), realizate din scanduri imbinate intre ele cu rigle. Cofrajul este rigidizat din interior cu distantiere. Lungimea unei perechi de placi de cofraje corespunde cu lungimea laturii talpii fundatiei-stalp, iar cealalta pereche de placi de cofraj este mai lunga decat aceasta: la dimensiunea laturii trebuie adunata de doua ori grosimea peretelui placii de cofraj interioare, de doua ori latimea riglei si de doua ori acea lungime cu care placa de cofraj depaseste rigla de la margine. Pe marginea partii interioare a placii de cofraj mai lunga trebuie sa montam rigle fixate cu cuie, care vor sustine placile de cofraj mai scurte ( fig. 02).

Fig. 02; Partea de colt a cofrajului talpii fundatiei-stalp
1 placa laterala exterioara; 2 placa laterala interioara; 3 rigla interioara; 4 rigla exterioara

Lungimea placilor de cofraj interioare mai scurte corespunde cu latimea stalpului. Placile de cofraj vin prinse cu sarma cu diametrul 3-4 mm in dreptul riglelor de sustinere; placile de cofraj interioare sunt rezemate cu elemente de sustinere, elemente pe care le indepartam in timpul betonarii.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.


Cofrajul talpilor de fundatie-stalp
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments