Cum se construieste o banca din beton pentru curte sau gradina

Masiva și bine plantata, putând fi mutata oricând și oriunde după bunul plac, banca de gradina cu stâlpi de beton și suprafața de lemn este eleganta, comoda, rezistenta în timp și dacă o realizam noi, foarte ieftina. Deși este destul de grea, doua persoane reușesc sa o mute, datorita faptului ca suprafețele de lemn sunt bine ancorate în stâlpi. Pentru a găsi o banca similara în comerț este dificil, dar fabricarea lor este la îndemâna oricui cu un pic de răbdare și îndemânare.

Banca si masa

construire banca beton

Intre stâlpii destinați mesei și cei pentru banca, singura diferență este înălțimea lor, de aceea, dacă vrem putem construi doar o casa-forma ( cofrag), înaltă și reducem dimensiunile când ajungem la construcția banchetei. Oricum, pentru uscarea completa trebuiesc trei sau patru zile, deci pentru finalizarea mesei și a celor doua bănci vor trebui cel puțin trei săptămâni.

In ceea ce privește partea de lemn, lucrul de manopera prezintă același tip de “dificultate”: trebuie modelate și tăiate bucățile de lemn la dimensiunile necesare, de făcut găurile pentru șuruburi și în fine unirea suprafețelor de stâlpi prin holsuruburi.

Ținând cont ca avem doua materiale diverse, chiar dacă exista riscul de a avea doua culori diferite, vom folosi produse diverse: vopsea exterioara pentru pereți și vopsea sau lac pentru lemn.

O cutie divizata in doua

construire banca beton

cofragul, studiat astfel incat se va deschide si permite scoaterea blocului de beton intarit, se construieste de prima data fiind ca o cutie cu pereti despartitori si design-ul interior dorit.

construire banca beton

șipcile, preparate puțin trapezoidal și cu extremitățile tăiate la 45° pentru a se putea dezlipi de ciment, de o parte sunt prinse la fund de dedesupt, de cealaltă parte sunt ținute împreună cu doua traverse. Dupa ce am preparat forma, udam cu apa pentru a facilita dezlipirea si se umple la nivelul cutiei cu beton, excesul este înlăturat și finisam cu un burete.

 

mareste

se taie apoi în doua și se leagă intre ele cu balamale; deschizătura se blochează cu doua șuruburi pe o bucata de lemn din exterior, continuăm cu un adaos de pereți laterali și de fixare internă şi externă a blocului, care se încheie cu fixare în partea de jos și cu un adaos de elemente de design numite nervuri formate din trei șipci de lemn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

șipcile, preparate puțin trapezoidal și cu extremitățile tăiate la  45° pentru a se putea dezlipi de ciment, de o parte sunt prinse la fund de dedesupt, de cealaltă parte sunt ținute împreună cu doua traverse. Dupa ce am preparat forma, udam cu apa pentru a facilita dezlipirea si se umple la nivelul cutiei cu beton, excesul este înlăturat și finisam cu un burete.

grila de sipci este bine sa o scoate cu multa atentie dupa circa doua ore cand materialul incepe sa faca priza.

dupa uscarea completa, volumul va fi un pic diminuat, se va începe cu deșurubarea si desfacerea casetei, scoțându-se produsul final.

 Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.


Cum se construieste o banca din beton pentru curte sau gradina
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments