Construirea unui “bar” in bucatarie din caramida gaurita

Salut prieteni, vom pune in practica astazi zidaria din caramida gaurita pentru realizarea unui bar incorporat in bucatarie care serveste si ca separarea salonului de bucatarie. Cei care ati urmarit deja “Cum se construieste un mobilier de bucatarie din zidarie”, un tutorial despre “modelarea” BCA-ului, v-ati facut deja o idee ca nu numai gips-cartonul poate fi modelat ci si alte materiale. Un alt fel de exemplu il voi da astazi, dar voi folosi ca materie prima caramida gaurita  ce v-a avea o grosime de 10 cm. Fac o paranteza aici pentru a specifica ca nu am nimic impotriva gips-cartonului despre care eu am facut cateva tutoriale in care am vorbit despre avantaje, creare mobiliere si altele. Sa trecem la treaba:

bar incorporat in bucatarie

fig.01; trasarea

Bar incorporat in bucatarie

Dupa cum se vede in fig.01, lucrarea se va face intr-un salon care este deja finit, deci v-a trebui sa lucram cu foarte mare atentie pentru a nu face daune (care ar putea costa mai mult decat lucrarea noastra 🙂 ). Dar aceasta nu ar trebui sa fie o problema deoarece nu este nevoie sa scavam, peretele nefiind portabil si avand o inaltime de doar 100 cm, iar pentru legatura cu peretele lateral, vom folosi doi coltari de gips-carton, pe care ii vom monta cu holsuruburi pe verticala, distanta dintre ei fiind de 10cm ( o caramida ); astfel vom avea si un riferiment precis in acel punct care ne v-a ajuta sa lucram mai repede si mai precis. Ok, m-am luat cu vorba si am uitat sa precizez ca pardoseala din gresie portelanata v-a trebui protejata cu cartoane si folie de plastic pentru a nu fi murdarita si in special, ciobita.

fig. 02

Proiectul prevede un spatiu pentru frigider, iar intreaga tejghea va fi imbracata in marmura neagra, de aceea am lasat acel spatiu scavat in zidarie care se vede in fig. 02.

fig. 03; Dupa terminarea zidariei, vom tencui peretii atat pe interior cat si pe exterior ( aceasta este o optiune in cazul nostru dar mai exista si altele cum ar fi stucco venezziano ) dupa care vom monta marmura.

fig.04; finisarile

Acum nu ne ramane decat sa facem finisarile. In fig. 04 se poate vedea ca a fost tras glet pe peretele nou creat, s-au facut cateva retusuri, a fost montata plinta si in cele din urma, au fost scoase cartoanele si folia de plastic, fiind totul curat.

Daca doriti sa ornati in vreun fel sau sa lasati simplu acest mobilier, bar sau cum vreti sa ii spuneti, ramane la alegerea dumneavoastra sau al arhitectului in care va incredeti.

Cauti o echipa serioasa si prompta pentru constructia casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments