Cum fructificam spatiul din locuinta noastra: crearea unui hol in salon

fig.1, Intrare principala in salon

Nu putine sunt apartamentele care au intrarea de afara direct in salon (fig.1), ceea ce face sa fie cam neplacut uneori deoarece putem fi deranjati atunci cand ne uitam la televizor sau facem alta activitate iar la usa isi face aparitia postasul sau alta persoana inopinanta.

Crearea unui hol in salon

Solutia pe care o avem la indemana este crearea unui hol in salon, de aceea, intre stalpul din stanga imaginii (fig.1) si distanta dintre usa de la intrare si calorifer vom crea un zid despartitor cu o fereastra la o treime distanta dintre tavan si podea (fig.2).

crearea unui hol in salon

fig.2, creare zid despartitor

Deoarece am micsorat din spatiul salonului, pentru a da impresia de largime, am coborat inaltimea holului prin crearea unui tavan din gips-carton pe care se vor monta ulterior cateva spoturi pentru a ilumina incaperea. La libera alegere a clientului, pe peretele frontal se poate realiza un mobilier din gips carton ca suport pentru televizor ( vezi articolul).

Dupa montarea gips-cartonului se pune banda pe toate rosturile (sanfren) dintre placi, inclusiv pe olnita (coltul dintre tavan si perete), dupa care se trece la chituire, slefuire si varuire.

Pretul pentru o astfel de lucrare pretul se face la corp aparte, fiind mai mare decat la metru patrat deoarece apartamentul este locuit iar deranjul trebui sa fie minim si curatenia la locul de munca exemplara.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments