Cum aleg proiectul de casă în funcție de necesități?

Chiar dacă îți face plăcere să te inspiri din reviste și din tot ceea ce observ în jurul tău, pe străzile vecine, alegerea unui proiect de casă și demararea efectivă a construcției visurilor tale ar trebui să țină cont mai presus de toate, de nevoi și de preferințe personale.
Realizându-ți casa pe care tu o dorești în acest mod, vei evita investițiile anoste, dar în același timp te vei putea bucura de tot confortul pe care ți-l oferă locuința ta.
Îți oferim în acest material câteva informații cheie despre cum ar trebui să-ți realizezi proiectul pentru casă și care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont.

Aspecte pe care să le ai în vedere la alegerea proiectului de casă nouă

– Caracteristicile zonale și geotehnice
Înainte de a-ți achiziționa terenul asupra căruia dorești să implementezi proiectul de construcție este ideal să cunoști în detaliu atât avantajele pe care ți le poate pune la dispoziție zona în raport cu stilul căutat de trai, dar și istoricul ei, respectic caracteristicile zootehnice.
De exemplu, dacă zona este predispusă frecvent la dezastre naturale este foarte posibil să nu dorești să-ți construiești o casă într-un astfel de loc, cu riscul de a-ți pune bunurile și sănătatea în pericol.

Totodată, dacă zona reprezintă la forare o serie de emisii cu efect toxic sau dacă deține un caracter de patrimoniu, nu vei primi autorizația de construcție. Așadar fă un mic research înainte de a stabili terenul și zona unde dorești să-ți construiești casa.

– Buget disponibil
Alegerea proiectului se face și ținând cont de buget, care poate influența atât costurile cu redactarea și amplitudinea proiectului, achiziția materialelor de construcții, a personalului de lucru și implicit, timpul.
Totodată, un proiect mai amplu și mai mare poate duce la construcția unei case care necesită o mentenanță costisitoare.

– Numărul membrilor
Ai doi copii și poate, câteva rude cu care-ți dorești să locuiești în noua casa? Alege dimensiunea proiectului și în funcție de numărul membrilor, acest lucru indicându-ți cât de mare ar trebui să fie planul de lucru în raport cu nevoile tuturor, astfel încât să asigure intimitatea proprie.

Tipuri de case și cum alegi ce ți se potrivește

Dacă ai deja un teren pe care dorești să-l folosești la realizarea unei construcții, un arhitect îți poate sugera numeroase tipuri de case, respectiv proiecte case. Dar cu siguranță ai descoperit și tu câteva idei pe care ți-ai dorit să le pui în practică. Iată cele mai întâlnite opțiuni de proiecte de case și cum să-l alegi pe cel mai bun.

Proiecte de case cu etaj

Dacă vrei o casă bine organizată, pe cel puțin două niveluri, proiectele de case cu etaj sunt alegerea perfectă pentru tine. Poți amenaja la partea inferioară încăperile cele mai active precum camera de oaspeți, bucătăria și living-ul, urmând ca la etaj să amenajezi încăperile pentru odihnă și relaxare.

Proiecte de casă cu mansardă

Dacă pe lângă încăperile clasice pe care le poate avea o casă îți dorești și o mansardă unde să te relaxezi sau pe care s-o transformi într-un loc plin de productivitate, poți opta și pentru proiecte de case cu mansardă. Mansarda poate lua forma unui cadru intim, a unui birou, spațiu de depozitare etc.

Proiecte de casă cu terasă

Nimic nu-i mai plăcut decât să te poți relaxa în voie, dimineața sau oricând în sezonul cald, servind o cafea sau ceva rece alături de prietenii și rudele tale, în timp ce admiri natura sau curtea de poveste. Alege în acest caz un proiect de casă cu terasă, pe care o poți transforma într-un mediu primitor și relaxant.

Proiecte case Duplex

Iar dacă ai sau preconizezi formarea unei familii numeroase, investiția cea mai bună o vei face alegând proiecte case Duplex. Acestea au dimensiuni generoase și îți oferă posibilitatea de a te bucura în voie de orice colț al casei.

Astfel, pe lângă aspectul estetic, nu uita că o casă trebuie să răspundă tuturor nevoilor tale și să asigure o mentenanță ulterioară facilă.


Cum aleg proiectul de casă în funcție de necesități?
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments