Disponibile intr-o gama foarte mare de culori si modele ce pot forma diferite desene, pavelele sunt blocuri de pavimente robuste si dure.
Pavelele, ca sa le montam, nu necesita nici un surplus de alte materiale pentru a le lega: pardoseala ramane la fel de compact si stabil multumita contrastului reciproc de forte exercitate de o combinatie perfecta de elemente.
Grosimea ( ce variaza in functie de utilitate, 5-8 cm) este un factor determinant pentru stabilizarea varietatilor de elemente. Pavelele sunt formate din doua parti: stratul de uzura si stratul de rezistenta, fiecare dintre ele avand cate o alta reteta de ingrediente ( vom vorbi despre aceasta intr-un alt articol in cazul in care mi-o cereti pe rubrica de comentarii).
Cum montam pavelele ?

asezarea pavelelor
Pornind de la un cordon ( ex. trotuar) si continuand, in acest caz spre perete, se pun pavelele asezandu-le perfect unul intr-altul. Asezarea si fixarea se face cu lovituri usoare de ciocan. Pavelele vin puse direct pe nisip, fara a mai fi nevoie de vreun tip de adeziv, intr-un mod simplu si fara alte referinte.
Pavelele imbraca curtile caselor, trotuare, garaje, etc.

intinderea nisipului

indreptarea nispului
Zona delimitata, pe care urmeaza a se monta pavimentul, vine acoperit cu un strat de nisip fin intr-o grosime de 4-6 cm ce trebuie nivelata cu un dreptar si compactata cu regularitate. Dupa ce am acoperit toata suprafata cu aceste elemente, se arunca pe paviment un strat subtire de nisip fin si uscat, pavelele vor sta sub acest strat cat mai mult timp posibil, lasand nisipul sa se infiltreze in rosturi pe care il vom matura lent ulterior.
In acest fel, nisipul patrunde rosturile dintre blocuri contribuind la blocarea acestora. Intr-un sfarsit, se pune o scandura deasupra si se bate cu un ciocan fara prea mare violenta, pentru a se elimina mici denivelari in cazul in care exista.
Plasarea ultimelor elemente trebuie sa fie precise pentru a nu lasa un prea mare joc intre blocuri.
Pentru aceasta se va lua masura, se traseaza cu un creion si se taie cu o masina speciala sau in lipsa acesteia cu un flex la care vom atasa un disc pentru piatra sau un disc diamantat.
Atentie! Aceasta operatiune trebuie facuta de un muncitor calificat.
Dupa terminarea asezarii pavelelor, se asterne nisip spalat ( nu este recomandat nisipul de mare), nisipul trebuie sa fie uscat si se va intinde cu o matura pana se vor umple toate rosturile.

Pentru efectuarea legaturii cu peretelesau alte obstacole se poate folosi flexul cu un disc pentru piatra sau disc diamantat.

Imprastierea unui strat subtire de nisip uscat ce v-a ajuta la blocarea pavelelor
Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.
no images were found
Foarte interesant situl, felicitari !