Cum se calculeaza oferta pret pentru manopera in constructii

Cum se calculeaza oferta pret pentru manopera constructii? Dragi prieteni, desi in articolul „Lista de preturi pentru manopera in constructii pe 2013” am detaliat preturile pentru manopera, multi dintre cei interesati imi trimit emailuri pentru a le face o oferta-deviz pentru lucrarile ce le au de executat. Din cauza ca nu am destul timp (doar cand nu lucrez mai fac cate un articol pe acest site), m-am hotarat sa va explic modul in care calculez eu oferta pret pentru manopera in constructii.

Bineinteles ca eu voi face oferta-exemplu, iar acest lucru va veni in ajutorul acelora care au de construit sau renovat si isi vor putea calcula singuri pretul pentru manopera, fiind pregatiti atunci cand vor negocia cu constructorul.

Ce instrumente trebuie sa avem la indemana:

  1. O aplicatie bine realizata de cei de la Microsoft Office Excel, dar pentru amatorii care nu il folosesc foarte des, recomand pe fratele sau geaman care este gratuit si face cam aceleasi operatiuni, OpenOffice pe care il puteti descarca de aici.
  2. Lista de preturi pe care o gasiti pe acest site (http://www.euconstructor.ro/lista-de-preturi-pentru-manopera-in-constructii-pe-2013/) si este actualizata in fiecare an.
  3. Planurile si proiectele lucrarii pe care urmeaza sa o executi, vezi categoria Proiectul.


Aceasta fiind introducerea pentru articolele ce vor urma, adica calcularea preturilor pentru manopera la: sapaturi fundatii, turnarea betonului, temelie, zidarie, placa, etc, eu va invit sa urmariti in continuare articolele enumerate si,
Daca ti-a placut acest articol da-i un like; daca ai ceva de completat lasa un comentariu, daca ai o problema sau cauti o echipa sau esti meserias si vrei sa-ti lasi numarul de telefon, adauga un anunt gratis sau intreaba un profesionist. Daca vrei sa scrii si tu un articol legat de constructii, finisaje, instalatii electrice sau sanitare, materiale de constructii, etc. atunci intra pe scrie un articol, pune un titlu, o fotografie si un continut cat mai detaliat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments