Cum se calculeaza pretul pe manopera pentru sapaturi si fundatii

Salut prieteni, cei care ma urmaresc, stiu deja ca am inceput o noua serie de articole in care voi explica cum fac eu ofertele-deviz ,  pentru nou-veniti, dati clik aici ca sa cititi introducerea.

Astazi vom discuta despre cum se calculeaza pretul pe manopera pentru sapaturi si  fundatii. Bineinteles ca atunci cand se face o oferta pret, se face devizul pentru intreaga lucrare, eu am impartit etapele lucrarii pentru a va face sa intelegeti mai bine cum functioneaza.

Cum se calculeaza pretul pe manopera pentru sapaturi si fundatii

Cum se calculeaza pretul pe manopera pentru sapaturi si fundatii

fig. 01; Plan fundatie

 

Sectiune

fig.02; Sectiune

 

In fig. 01 si fig. 02 avem planul de fundatie, respectiv sectiunea. Cu aceste doua planuri putem calcula metrii patrati cu ajutorul planului din fig. 01 si metri cubi daca ne folosim si de sectiune din fig. 02, deoarece aceasta ne indica adancimea santurilor ce vor trebui sapate.

Daca analizam fig.01, se observa ca pentru sapaturi, respectiv betonul din fundatii avem o latime de 70 cm, iar conturul cu negru, adica temelia ce va fi ridicata este de 30 cm. Noi vom calcula doar fundatia: 10,30+10,30+4,70+4,70+4,70 = 34,70 ml. Cred ca ati observat si voi ca nu am pus colturile de doua ori, deci am folosit lungimea intreaga de 10,30, iar pentru latime am folosit cota 4,70 si nu 6,10.

Asadar, avem: 34,7 x 0,7 cm (latimea santului) = 24,29 m2

Sectiunea din fig. 02 ne arata adancimea santului = 0,80cm, deci ne v-a fi foarte usor sa calculam metri cubi pentru santuri, respectiv betonul ce urmeaza a fi turnat.

m3 = L x l x h, in cazul nostru: 34,7 x 0,7 x 0,8 = 19,432 m3

Nu va ramane decat sa inmultiti acest rezultat cu pretul pentru sapaturi, respectiv turnat betoane pe care le gasiti pe acest site la categoria Preturi constructii. De exemplu, pentru sapaturi din cazul nostru, pretul este urmatorul: 19,432 m3 x 47,82 = 929,23 RON.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

1 comment for “Cum se calculeaza pretul pe manopera pentru sapaturi si fundatii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *