Cum se construieste o cusca izolata din scandura pentru un caine, tovarasul nostru! (partea a II-a)

Cum se construieste o cusca

Salut prieteni, daca ati citit primul articol “Cum se construieste o cusca pentru un caine”, sunt sigur (de fapt doar 99% 😀 ) ca asteptati cu nerabdare si partea a II-a.

Am ramas asadar la prinderea scandurei interioare in cuie (se pot folosi si suruburi) dupa care se prepara terenul pentru scandura exterioara. Pentru aceasta v-a trebui sa se fixeze panoul de polistiren, pentru a se izola in acest fel si peretii, punand cainele la adapost de ger si vant. Este important ca pe fiecare capat al scandurei sa se bata cate doua cuie; scandura v-a fi prinsa pe frizele (sipci) desenate in verde din primul articol.

Cum se construieste o cusca izolata din scandura pentru un caine

fig.01; incastrarea scandurei

Montarea scandurei exterioare:

Cusca cainelui este expusa la soare si la ploaie, de aceea scandura, tinde intotdeauna sa se stranga sau largeasca. De aceea, pe fiecare latura se v-a face nud si respectiv feder (sau se poate cumpara deja preparata din magazinele specializate) de 2 cm grosime pentru incastrarea scandurei, asa cum se vede in fig. 01.

 Dupa incastrarea scandurei, se bate in cuie cate doaua la fiecare capat si daca este posibil, capatele cuielor se pot unge cu putin silicon transparent.

In fig. 02, fig.03 si fig. 04 se pot vedea planul cu scandurele interne prinse de frize, foaia de silicon aplicata pentru prinderea polistirenului si peretele complet cu scandurele exterioare prinse in cuie.

Cum se construieste o cusca izolata din scandura pentru un caine

fig.02; scandura interioara

Cum se construieste o cusca izolata din scandura pentru un caine

fig.03; izolatie polistiren

 

Cum se construieste o cusca izolata din scandura pentru un caine

fig.04; planul complet

Acoperisul trebuie sa fie protejat contra ploii, deci dupa posibilitatea fiecaruia se monteaza fie ondulin fie carton bitumat, fie tabla (orice tip).

fig.05: structura laterala

fig.06; planseul

Odata finalizata si aceasta operatiune, putem zice ca am terminat de construire cusca pentru prietenul nostru. Dar, pentru acei care va indragiti animalul si doriti ca in curtea voastra sa dati totodata si un design aparte, va prezint mai jos o alta idee ce poate fi adaugata la cusca noastra.

Este vorba despre o mini-veranda din lemn, ce poate avea deschizatura la stanga sau dreapta, dar nicicum frontala, in functie de cum credeti ca bate vantul mai des.

Pe partea superioara a verandei se poate monta plexic ca acoperis, astfel, cainele sa poatea avea vizibilitate si sa admire cerul in serile senine 😆

fig.07; plan paravant

 

fig.08; prospect veranda

 Pentru constructia verandei trebuie sa urmariti aceiasi pasi ca si pentru cusca propiuzisa, izolarea cu polistiren nefiind necesara. Pentru cei care doresc, se pot trece si doua maini de vopsea, astfel  vor imbina utilul cu placutul in sensul ca lemn va trai mai mult si cusca v-a fi mai estetica.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.


Cum se construieste o cusca izolata din scandura pentru un caine, tovarasul nostru! (partea a II-a)
4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments