Cum se construieste o placa din dulapi casetati

placa din dulapi casetati

Placa din dulapi casetati

Salut prieteni, vom realiza astazi o placa din dulapi casetati, nu este o placa obisnuita de beton armat, ci una din dulapi care vor fi pusi pe cant asa cum se poate vedea si in foto de mai sus. Pentru a crea o placa din dulapi casetati avem nevoie de dulapi cu dimensiunea exacta de 20 x 8 cm, cuie Ø 16 si daca nu vrem sa turnam beton deasupra vom avea nevoie de dulapi normali si cuie Ø 8 iar in caz contrar, pentru sapa avem nevoie de scandura, cuie Ø 6, carton bitumat, plasa Ø 5, nisip in amestec cu sort de 0,4 + 8 si ciment. Dar haideti sa trecem la treaba ca v-am zapacit cu atatea materiale, cred.

Mai intai de toate v-a trebui sa ridicam dulapii si sa-i asezam pe centura intarita ce a fost turnata inainte. In cazul in care zidaria este facuta din BCA-uri vom pune dulapii din 61 in 61 cm ( lungimea BCA – ului) deoarece mai apoi vom zidi intre ei si astfel ne v-a scuti de taieturi si munca inutila.

Din acelasi tip de dulap se taie exact la 61 cm si se vor prinde in cuie de 16 incepand cu 40 cm distanta de la perete si continuind din 80 in 80 cm, la al doilea rand incepem cu 80 cm distanta de la perete si tot asa continuam pana la capat.

Dupa asezarea uniforma a dulapilor trecem la faza a doua de lucru si anume la prinderea scandurii cu cuie deO alta varianta ar fi ca peste dulapii casetati sa se bata dulapi normali cu cuie de 8.

 

In urmatoarea etapa se lipeste cartonul bitumat peste podeaua creata din scandura.

Peste carton se intinde plasa de 5, iar indicat dar nu obligatoriu e sa se pune distantiere dedesubt

 

In cele din urma se toarna betonul care e o sapa cu grosimea de 6 -7 cm.

Avantaje placa din dulapi casetati

  • economie de 50% pentru materiale
  • rezistenta foarte mare
  • durabilitate in timp
  • inlocuirea oricand a sapei
  • inlocuirea oricand al lemnului

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

6 comments for “Cum se construieste o placa din dulapi casetati

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *