Masurarea lucrarilor de pardoseli si placaje

Cum se masoara pardoselile si placajele

Salut prieteni, vom discuta in acest articol despre „cum se masoara pardoselile si placajele”, masuratori ce se fac pe suprafete reale dupa cum urmeaza:

 1. Pardoselile din beton de ciment turnat monolit, din mortar de ciment sclivisit si din dale de beton prefabricate pe santier, sclivisit si rolarea suprafetei pardoselilor se masoara la metru patrat de suprafata reala executata, scazandu-se toate golurile mai mari de 400 cm2 fiecare.
 2. Plintele, scafele, precum si umplerea rosturilor se masoara la metru efectiv executat.
 3. Pardoselile din mozaic turnat si din placi de beton mozaicate sau nemozaicate se masoara la metru patrat de suprafata efectiv acoperita, scazandu-se orice gol mai mare de 400 cm2.
 4. Bordurile suplimentare din mozaic turnat se masoara la metru real executat, masurat pe conturul exterior al bordurii si scazandu-se orice intrerupere.
 5. Scafele de mozaic turnate sau prefabricate, plintele de mozaic turnate pe loc sau prefabricate, executate in incaperi sau la casa scarilor orizontal, inclinat sau in trepte, se masoara la centru, scazandu-se orice intrerupere (in dreptul golurilor de usi, sobe, etc.).
 6. La pardoselile de gresie si marmura, conditiile de masuratoare sunt aceleasi ca si pardoselile de mozaic.
 7. Frecatul, ceruirea si lustruirea pardoselilor se masoara la fel ca pardoselile. Frecatul scafelor se include in masuratoarea pentru frecatul pardoselei respective, care se face desfasurat, dupa suprafata efectiv frecata, inclusiv scafa.
 8. La scari, treptele se masoara la metru pe marginea profilului treptei; podestele se masoara la metru patrat; vangurile si parapetele, in linie deapta sau curba, se masoara la metru pe creasta vangului sau a parapetului, urmand axa acestora; mana curenta din mozaic turnat se masoara la metru pe ax.
 9. Lucrarile de placaje pe peret si stalpi se masoara la metru patrat de suprafata desfasurata, scazandu-se suprafetele ocupate de elementele liniare din placaje care se masoara separat si golurile mai mari de 250 cm2.
 10. Elementele liniare din placaje: glafuri, solbancuri, baghete, etc, se masoara la metru, luand in considerare muchia cea mai proeminenta.
 11. Buciardarea si frecarea suprafetelor placate cu piatra, ceruirea si lustruirea placajelor se masoara la metru patrat suprafata desfasurata.
 12. Ceruirea si lustruirea elementelor liniare se masoara la metru, luand in considerare muchia cea mai proeminenta

 V-a fost util acest articol ? Daca da, va rog sa fiti si dumneavoastra generosi sa dati like si nu uitati sa va abonati la viitoarele articole adaugand email-ul dumneavoastra. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments