Cum se monteaza plasa pe polistiren

Montare plasa pe polistiren este de fapt a doua parte a articolului ” Cum se monteaza corect polistirenul pe fatada “, pentru cei ce nu l-ati citit, va invit sa dati clik pe titlu si sa o faceti.

plasa pe polistiren

fig.01; chituirea diblurilor si intarirea colturilor cu plas

Plasa pe polistiren: cum se face corect?

Dupa ce diblurile au fost batute cu ciocanul si s-au verificat toate rosturile dintre placi pentru a fi umplute cu spuma poliuretanica, cu o mistrie si adeziv se vor chitui golurile lasate de dibluri si rosturi.

Odata terminata aceasta etapa, se vor taia fâșii de plasa si se vor lipi pe diagonala colturilor ferestrelor si ale usilor; la fiecare colt se va decupa un unghi de 900 asa cum se vede in fi.01. Rolul acestor fășii este de a întări acea suprafata si de a o feri de eventualele crapaturi.

Ok, acum avem terenul preparat pentru a lipi plasa pe polistiren. Pentru aceasta avem nevoie de mistrie, gletiera dintata ( dintii sa aiba maxim 0,5 cm ), gletiera normala, cuter sau foarfece, adeziv si bineinteles plasa.

lipire plasa polistiren

fig.02; lipirea plasei

Cu ajutorul gletierei dintate intindem materialul uniform pe peretele creat din polistiren, pe toata lungimea plasei; cand se lucreaza de pe o schela, pe fiecare etaj trebuie sa fie un muncitor. Dupa intinderea materialului se aseaza plasa pe polistiren si se lipeste de sus in jos. Cu gletiera normala se intinde tot materialul care se afla sub plasa, de multe ori nemaifiind necesara adaugarea de adeziv din galeata, cel de pe perete fiind suficient sau chiar in surplus.

Una cate una, plasele ce vor fi lipite , le vom calca una peste alta intre 5 si 10 cm pentru a evita crapaturile.

Pentru geamuri si usi, se lipeste mai intai sus bucata de plasa , circa un metru, dupa care se poate decupa precis golul de la usa sau fereastra cu ajutorul cutterului.

Fig. 03; a doua mana de adeziv

Dupa ce s-a terminat aceasta faza de lucru, se da a doua mana de adeziv, se asteapta sa se usuce si astfel avem o suprafata pregatita pentru decorarea fatadei. Sunt mai multe feluri de a decora o fatada, vom vorbi despre aceasta in alte articole daca si voi veti fi interesati; pentru asta nu trebuie decat sa lasati un comentariu

In lucrarea de fata, clientul a vrut sa pastreze stilul vechi si rustic, un fel de calciu smuls. Spre norocul meu, in urma cu 20 de ani am inceput primii pasi in meserie cu aceasta categorie care pe atunci era la moda : modele din ipsos, calciu, calciu smuls, țurțuri pe tavan, etc. si astfel am reusit sa mai duc inca o lucrare la bun sfarsit.

INAINTE SI DUPA

 

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.


Cum se monteaza plasa pe polistiren
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
un_iq

buna ziua , procedurile sant ca la carte , dar daca placile de polistiren sant atasate pe perete si reglate cu un dreptar la montaj, in cazul meu , asez plasa (pe suprafetele mari) pe plan vertical fixata cu cateva cuie si aplic adezivul peste plasa cu gletiera fara ca sa “muncesc de doua ori” pe un loc ; iar la aplicarea adezivului (a doua mana) imi recuperez cuiele :p . Succes pe viitor !

claudia

Salut!
Oare unde se poate gasi meseriasi ca domnu Lacatus? Noi deja de 3 luni nu gasim un om pentru finisare exterioara!!!!! Ridiculos de tot… numai betivi si oameni cu “scurtaturi”.

Cornel

Se da intai adezivul pe placa..cam 2mm 3mm…dupa care se aplica plasa pe materialul ud…tragand dupa aceea cu gletiera eu asa ii zic…si procedand in ingroparea acesteia in adeziv…astfel lipindu-se perfect de polistiren…fixand cu cuie nu e tocmai ok pentru ca in cazul de fata nu se lipeste bine plasa..pe alocuri ramane doar plasa pe polistiren…adezivul ne intrand in orificiile acesteiea ,ulterior se va desprinde..la un vant mai tare…si nu mai muncesti de doua ori…o parere…