Cum se face bradul de Craciun (preparare si impodobire)

Cum ajunge Decembrele, luna cadourilor, ajunge si forfota, toata lumea se agita la gandul Sarbatorilor, incepand de la cei mici si pana la bunici inclusiv, ce se bucura si traiesc aceleasi emotii. Dintre toate bucuriile ce ne desfata, Mos Neculae, Mos Craciun, Ignatul, colinde, uraturi, etc, avem si placerea impodobririi Bradului, un alt motiv de a ne face cadouri, surprize de la cei dragi, pe care le gasim sub pom.

Cum se orneaza bradul

Bradul poate fi impodobit dupa gusturile si posibilitatea fiecaruia, dar cativa pasi trebuie urmariti obligatoriu:

cum se orneaza bradul

fig.01; montarea suportului – click pe imagine –

Montarea suportului este destul de simpla,dar necesita totusi doua persoane pentru aceasta operatiune;  se ascute putin capatul de jos al pomului cu o cutitoaie sau o barda ascutita, nu foarte tare insa, dupa care o persoana tine pomul aplecat pe o parte iar cealalta persoana bate suportul in trunchiul pomului (si nu invers). Pentru a bate soportul se tine cu o mana o bucata de lemn (scandurica) pe suport (vezi sageata rosie din fig.01) si cu cealalta se bate cu ciocanul. Suportul trebuie sa intre putin fortat, in caz ca ati ascutit prea mult trunchiul, v-a trebuie sa bateti o pana de lemn.

fig. 02; varful pomului – click pe imagine –

A doua etapa este punerea varfului; dupa ce se monteaza suportul si il verificam sa nu se miste deloc, se baga bradul in casa, se ia o masura pentru varful care il avem la indemana (sau stea), se taie surplusul din brad si se aseaza ornamentul.

Acestia au fost pasii de preparare, acum urmeaza asezarea instalatiilor luminoase si ornarea cu globuri, bomboane, ciocolate, etc, fiecare dupa bunul sau gust. La impodobirea bradului participa toata familia, doar asa avem speranta ca vom gasi un cadou sub brad 😉

cum se orneaza bradul

CRACIUN FERICIT !!!

 


Cum se face bradul de Craciun (preparare si impodobire)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments