Executarea placajelor pe timp friguros

Cum se placheaza pe timp friguros la lucrari interioare de placare

Vom vedea in acest articol cum se placheaza pe timp friguros diferite tipuri de placari (gresie, marmura, etc) si ce masuri trebuie luate:

  • temperatura aerului in incapere, langa peretii exteriori, trebuie sa fie de minim +50C (la nivelul pardoselei);
  • suprafetele care se placheaza si care au o temperatura mai coborata de +50C se incalzesc pana ajung la temperatura minima necesara +50C;
  • temperatura mortarului folosit trebuie sa fie de minim +150C;
  • umiditatea incaperii nu trebuie sa depaseasca 60%;
  • peretii trebuie sa fie bine uscati, ca sa nu apara pete la suprafata lor (in cazul folosirii placilor nesmaltuite);
  • suprafetele placate la temperaturi cuprinse intre +50C – 100C se vor apara de actiuni mecanice timp de 12-15 zile;
  • placile se pastreaza la o temperatura mai ridicata de +50C.

In cazul folosirii sobelor, acestea trebuie amplasate la o distanta de cel putin 3m de placile proaspat asezate, iar placile se acopera cu rogojini care se umezesc cu apa.

Placajele se pot proteja prin acoperire cu rogojini, astfel ca sa se asigure la suprafata o temperatura de minim +50C; se poate renunta la acoperire daca in incapere, langa peretii exteriori, se realizeaza o temperatura de minim +50C. Aceste conditii trebuie asigurate timp de minim 48 h de la aplicarea placajului.cum se placheaza pe timp friguros

Cum se placheaza pe timp friguros la lucrari speciale, in incaperi mari. La aceste lucrari, unde incalzirea intregii incaperi ar cere o instalatie speciala si complexa, se poate adopta si sistemul de incalzire locala. Pe suprafata respectiva se monteaza tevi prin care trece agentul de incalzire (apa calda sau abur). Pentru mentinerea caldurii si pentru evitarea pierderii ei in incapere, tevile si suprafata se acopera cu rogojini.

In cazul incaperilor cu destinatie frigorifica, punerea in functiune a instalatiilor de racire nu se va face decat dupa cel putin 14 zile de la aplicarea placajului.

 V-a fost util acest articol ? Daca da, va rog sa fiti si dumneavoastra generosi sa dati like si nu uitati sa va abonati la viitoarele articole adaugand email-ul dumneavoastra. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments