Cum se pune in opera faianta si gresia.

Salut prieteni, astazi voi incerca sa explic cum se pune in opera faianta si gresia si care sunt materialele si sculele ce trebuie sa le folosim. In general, pretul pe care il cer eu pentru punerea in opera a faiantei este de 25-30 lei plus Tva-ul.

Primul și cel mai important lucru, înainte de a ne apuca de treaba, trebuie sa verificam pereții dacă sunt drepți și nu au denivelări, în caz contrar se v-a trece la îndreptarea acestora. Odată îndreptați pereții vom da nivelul pe pereți cu furtunul de nivel sau cu nivela laser. Pentru incepere montarii faiantei, eu cunosc doua metode, una pe care am invatat-o la noi in Romania si cealata in Italia unde am avut un schimb de experienta de sase ani:

  1. In România, după ce se da nivelul, se lasă loc pentru ultima placa de jos și se pune un dreptar începându-se la punerea în opera a faianței, deci, practic noi începem de la al-2-lea rând.
  2. In Italia, faianta se pune direct de pe gresia care a fost montata anterior, dar aceasta trebuie sa fie perfect la nivel.

Indiferent după care exemplu din cele doua de mai sus vreți sa lucrați, se va începe cu întinderea adezivului pe cca un metru pătrat de perete, adezivul va fi la saci și se va prepara cu apa după indicațiile de pe sac si se va indinde cu un piptene de fer, dintii acestuia folosind la eliminarea eventualelor bule de aer. Dupa intinderea adezivului, de la un colt, vom incepe cu punerea placilor utilizind de altfel distantatoare in cruce pentru realizarea rosturilor. Distantatoarele difera ca marime in functie de design-ul pe care il dorim.

sanie pentru taiat faianta 

Pentru realizarea bucăților la colțuri vom folosi sania de tăiat faianță care este dotata cu o rotita de diamant, ceea ce face posibila tăierea faianței și de asemenea, pentru pentru tăieturile în rotund acolo unde faianța vine peste un tub, țeavă, etc., vom folosi freza diamantata pe care o atașăm la o bormașină.

 

 

 

 

 

chituirea faiantei

Dupa ce s-a terminat cu montarea totala a faianței se va trece la chituitul acesteia care se va face cu un șpaclu de guma. Dar înainte de a începe cu prepararea materialului care se va face urmărind prospectul de pe săculeț, se va curata bine faianța, iar excesul de adeziv care se afla în rosturi va fi eliminat. Culoarea chitului se face la libera voastră alegere, dar se tine cont de culoarea faianței sau a peretelui în cazul în care rămâne spațiu intre tavan și faianță.

Mai jos voi afisa cateva fotografii din lucrarile mele, acestea fiind spuse, eu sper ca v-am fost de ajutor, dacă ai întrebări, sugestii sau vrei un tutorial despre ceva anume, lasă un comentariu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *