Cum se realizeaza o biblioteca din gips-carton

biblioteca din gips carton  Salut prieteni, astazi vom crea o biblioteca din gips carton. Cu totii stim ca in ultimii ani, gips-cartonul, care este un material inventat si adus din America , a suportat tot mai multe campuri de utilizare multumita caracteristicelor tehnice din punct de vedere al  adaptabilitatii, flexibilitatii si  simplitatea punerii in opera, putand fi astfel utilizat in sectorul constructiilor pentru crearea de pereti despartitori si tavane suspendate. Dar astazi, odata cu tehnologia ce a avansat -scule si unelte- si a ideilor arhitectilor pentru utilizarea spatiului, gips-cartonul este folosit cu succes in amenajarile interioare, de la creare de dulapuri la suporturi TV, de la arcuri la coloane in gips-carton, de la rafturi la librarii etc.

Biblioteca din gips carton

Ca sa construim o biblioteca din gips carton trebuie sa trecem prin mai multe faze. citeste mai departe

Proiectul

Asa cum am mai spus si in alte articole, proiectul este foarte important chiar si atunci cand vrei sa iti renovezi casa si trebuie sa faci anumite modificari. Iata ca si astazi avem nevoie de un proiect, elaborat chair si de noi neavand nevoie de un specialist; v-a trebui sa se tina cont de spatiul care este la dispozitie si de cantitatea si tipologia cartilor pe care libraria le v-a ospita, astfel incat sa se stabiliesca profunditatea acesteia, inaltimea si marimea camerelor. Excluzand celelalte motivatii, scopul librariei in gips-carton este realizarea acesteia pe masura cartilor ce o vor contine.

Ustensile necesare

Printre sculele necesare, cele care sunt indispensabile realizarii librariei sunt: foarfece pentru taierea profilelor; cutter pentru taierea gips-cartonului; creion; dreptar; vinclu; metru; rotopercutor; infiletanta; nivela cu bula; burghiu pentru fixarea structurii cu holsuruburi; spacluri; smilgher; trafalete si pensoane.

Procedura

1. Cu desenul si un calculator in mana se stabilesc metri liniari respectiv metri patrati de profile si de panouri de gips-carton ce trebuie cumparate. In functie de acesti metri se vor achizitiona si holsuruburile, suruburile pentru gips-carton, etc.( vezi montare gips-carton).

2. Dupa avem tot necesarul la dispozitie, scule si materiale, urmarind proiectul, incepem cu taierea profilelor metalice, deci, trecem la ansamblarea structurii portante fixand-o pe perete cu ajutorul diblurilor de marime adecvata, de exemplu diametrul 12mm x 80mm lungime, in functie de grosimea peretelui.

3. Odata ce am fixat structura portanta pe perete, se fixeaza panourile de gips-carton care vor fi taiate la masura justa.

4. Nu mai ramane decat chituirea sanfrenurilor (rosturile dintre panouri) si a colturilor dupa ce s-a adaugat banda. Dupa uscarea chitului se smirgheluiesc micile denivelari ramase, se amorseaza si se vopseste cu var lavabil sau orice altceva doriti.

 

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments