Cum se toarna betonul cu autobetoniera si care sunt avantajele

Autobetoniera

autobetoniera

 In cazul in care avem de turnat beton in temelie, placa, stalpi de sustinere si orice altceva care depinde de timpul pe care ne preseaza deoarece acesta nu poate fi intrerupt, este bine sa apelam la serviciile unei statii de beton si sa il primim deja confectionat in autobetoniera.

Atunci cand comanda trebuie sa specificam utilizarea pe care intentionam sa o facem cu respectivul beton, astfel, producatorul v-a sti ce cantitate de ciment trebuie adaugata produsului, granulatia nisipului, diluantii necesari pentru obtinerea unui rezultat optim in orice conditii.

Costul: avantaj sau dezavantaj?

Cantitatea minima pentru care este convenabil sa apelam la o autobetoniera este de minimum 5 mc de beton; pentru cantități minore costurile transportului ar putea deveni insuportabile in raport cu pretul platit pentru beton, asta depinzând de distanta de destinație.

Pentru descarcarea comoda a betonului este necesar ca autobetoniera sa se apropie cat mai mult posibil de punctul de lucru far insa a atinge stalpii de pontaj si fara a lasa urme prea adanci pe teren moale.

Distanta maxima in care betoniera reuseste sa descarce betonul este in general de 3 metri deci, daca nu este posibila o apropiere mai mare, este necesara organizarea unui transport cu roabele pana la cofraj: un metru cub de beton cantareste in jur de 2700 kg si ar umple cam 25-30 de roabe.

In aceasta organizare ar fi util sa se predispună de o dubla pasarela din dulap sau panouri în modul in care cel ce vine cu roaba incarcata sa nu se intalneasca cul cel ce se intoarce cu roaba golita.

Exista bineinteles si autobetoniera cu o pompa si brat lung ce vor usura munca, dar aceasta contracost bineinteles.

 Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments