Cum se zugraveste casa si care sunt etapele pentru pregatirea terenului

Avem tot necesarul la indemana? Ok, haideti sa mutam mobila pe centrul camerei ( in cazul in care casa este locuita ) si sa o acoperim cu foliile de plastic dupa care acoperim cu banda de hartie in jurul tocurilor usilor si ferestrelor, de asemenea se pune si pe plinta dintre podea si perete, in jurul prizelor si a tuturor obiectelor ce ar risca sa fie patate cu vopse sau var. Stati ca nu am terminat; pentru a varui linistiti tavanul, pe pardosea vom pune ziare vechi, cartoane sau folii de plastic.

Am ajuns la a treia etapa; se ia smirgherul si se trece peste pereti pentru a nivela micile imperfectiuni dupa care cu o bidinea se amorseaza atat tavanul cat si peretele si se lasa sa se usuce.

Acum nu ne ramane decat sa intindem varul pe tavan cu ajutorul unui trafalete la care se adauga un maner telescopic pentru a usura munca. Nu va faceti griji pentru colturile dintre perete si tavan (olnita), aceasta se v-a retusa cu pensonul dupa ce e gata tavanul.

In timpul cat varul plafonului se usuca, putem da o mana si la pereti cu culoarea aleasa. Daca s-a terminat si cu peretii (prima mana) se trece la a doua mana pentru tavan si bineinteles se termina a doua mana si pentru pereti, dupa care se ia o scara si cu ajutorul pensulei se fac toate retusurile: la colturi, prize, etc.

Lucrarea este practic terminata, dar sfatul meu este ca pentru pereti sa nu alegeti culori prea inchise in cazul in care faceti singuri aceasta treaba, culorile deschise fiind mai usor de acoperit pe pereti. De obicei, daca ati respectat dozajul de apa asa cum este scris pe galeata si ati amorsat peretii inainte, ajung doar doua maini de var pentru a acoperi peretii. In general, pentru tavan se foloseste culoarea alba pentru a lumina camera si a crea mai mult spatiu.


Cauti o echipa serioasa si prompta pentru constructia casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *