Indepartatrea adezivului la gresie si faianta
Atunci când vechile plăci ceramice au trebuit să dispară, adezivul pentru gresie și faianță a mai rămas o vreme îndelungată. Se încăpățânează să rămână fixat pe perete sau pe pardoseală. Adesea poate fi înlăturat doar prin măsuri concrete. Iată câteva sfaturi pentru îndepărtarea adezivului pentru gresie și faianță.
În cazul majorității adezivilor pentru gresie și faianță, aveți de-a face cu tipuri pe bază de ciment. Acestea sunt formate din amestecuri de mortar uscat și apă. Adezivul flexibil face și el parte din această categorie. El conține suplimentar și plastic, datorită căruia este mai puțin rigid.
Adezivii în dispersie sunt fabricați cu o bază din plastic. Sunt deosebit de flexibili, lipesc însă mai puternic și sunt cel mai adesea utilizați cu spumă dură și plăci din gipscarton.
Adezivul pe bază de rășini reactive este un adeziv cu două componente, pe bază de rășină sintetică. Datorită puterii sale incredibile de lipire, poate fi folosit cu ușurință și pe suprafețe dificile cum sunt metalul, lemnul și plasticul. Se utilizează preponderent pentru obiecte.
Scule necesare pentru indepartatrea adezivului
Puteți elimina adezivul flexibil și cel pe bază de ciment doar folosind forța mușchilor cu o dalta si un ciocan.
Când vine vorba de îndepărtarea adezivului de pe suprafețe mari, aparatele electrice sau cu acumulatori se pot dovedi de ajutor. Dacă există resturi grosiere, cel mai bine este să începeți cu un ciocan demolator și rotopercutor. În funcție de consistența adezivului, celelalte rămășițe se elimină folosind un
- șlefuitor de beton
- Şlefuitor multifuncţional
- șlefuitor pentru gips carton sau
- polizor unghiular.
Pentru lucrări mici, când este necesar să înlocuiți o placă, de exemplu, se potrivesc și așa-numitele unelte multifuncționale.
Netezirea adezivului
După cum vedeți, mașinile de șlefuit sunt parteneri de încredere pentru combaterea resturilor de adeziv. Aparatele care folosesc hârtie sau discuri abrazive se recomandă să fie însă folosite doar pentru îndepărtarea resturilor fine. În caz contrar, pregătiți-vă pentru o uzură enormă a aparatului de șlefuit. Apropo, cu ajutorul acestor aparate puteți oferi pereților dumneavoastră cunoscuta finisare de final.
Pentru treburile complicate, cel mai bine este să recurgeți la aparatele cu discuri sau capete de șlefuire din diamant. Adezivilor încăpățânați pe bază de rășini și altor resturi persistente de adeziv le declarați război cel mai eficient cu un șlefuitor multifuncțional sau de beton. Și polizorul unghiular aduce sfârșitul resturilor de adeziv.
Daca totusi credeti ca nu va veti descurca, puteti folosi formularul de contact si cu siguranta voi veni in ajutorul dumneavoastra (doar in zona Bucuresti).
sursa: https://www.hornbach.ro/