Cum se monteaza gardul format din elemente modulare de ciment

Spatiile externe, pe langa faptul ca trebuie pavimentate, trebuie sa fie ingradite, de aceea vom vorbi in acest articol despre garduri din beton, elemente modulare din ciment, elemente usor de lucrat si foarte rezistente.

Garduri din beton

Daca vi se pare prea mult pretul pentru garduri din beton trebuie sa stiti ca este compensat prin faptul ca odata terminat, puteti uita complet de ingrijirea lui: nici o mana de grund de dat in fiecare an, nici o pata de rugina care sa apara si care sa o inlaturam cu peria de sarma.

Acesta este un tip de modul cu forme foarte simple; exista si altele ce dau forma desenelor mai geometrice.

Garduri de beton sunt potrivite pentru intemperii, cu moda, legislatia si socuri accidentale, deoarece un asemenea gard cantareste cam 100 kg pe metrul patrat si ar trebui sa se aplice lovituri puternice pentru a-i face daune.

Pe de alta parte, modulii din ciment vibrat ascund foarte bine greutatea, multumita formelor studiate pentru obtinerea de desene usoare, cu infinite posibilitati de creeri.

Materialul ce formeaza modulul contine ciment alb de inalta rezistenta, granule de marmura antiinghet, praf de marmura si aditivi.

Gardul este divizat in mai multe parti, nu mai lungi de 8 m, delimitate de stalpi, chiar si acestia formati din elemente prefabricate suprapuse sau de-a-ntregul.

 

Montarea gardului

  1.  preparam mici cantitati de material in interiorul unei roabe pentru a putea transfera mai usor maltarul de-a lungul lucrarii. Materialul nu trebuie sa fieprea lichid pentru a nu se murdari modulii.
  2. intindem pe cordon o doza de maltar suficient cat punem un modul; ar fi bine un strat de 8 mm grosime ce v-a deveni 5 mm sub greutatea modului.
  3. intindem de asemenea material pe latul vertical al modului un strat de 8 mm; daca materialul are consistenta justa atunci nu v-a aluneca in timpul transferului modului de la roaba la pozitia lui pe cordon.

4. controlam cu nivela ca varfurile modulelor sa fie perfect orizontale si lipsite de “scarite” sau praguri intre ele.

5. dupa cateva minute dupa ce am pus fiecare modul, se elimina surplusul de material cu o mistrie fara a murdari iar ceea ce a ramas poate fi pus impreuna cu restul din roaba si amestecat din nou.

6. dupa doua ore de la punerea in opera, cu un fier rotund de 8 mm in diametru trecem din nou prin fiecare rost, adaugand eventual material proaspat pentru a acoperi toate gaurile ramase.

 Daca doriti sa contruiti un astfel de gard va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

garduri din beton

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *