Modele de garduri din stacheti

Gardurile din stacheti

Stachetă-e: Bară așezată transversal pe două suporturi peste care se execută sărituri în înălțime sau scândură îngustă și lungă, din care se fac garduri.

sursa: dexonline.ro/definitie/stacheta

Gardurile din stacheti sunt compatibile cu orice stil arhitectonic de casa, sunt folosite de foarte mult timp si inca se mai folosesc deoarece dau un aer stilat curtilor. Spre deosebire de gardurile compacte ce sunt realizate din insiruirea scandurilor, fara o distantare semnificativa, gardurile din stacheti, fiind mai aerisite permit observarea din exterior in curte dar ofera totodata si o delimitare stricta a parcelei de teren. Arbustii pitici sau vita de vie plantate in vecinatatea gardului ajuta la imbunatatirea aspectului.

gardurile din stachetiStachetii prefabricati sunt gasiti in magazinele de bricolaj, insa gama de modele este adesea limitata. Dar, daca doriti un model particular, creati un sablon pe care il suprapuneti pe scandura, trasati cu creionul si efectuati taierea cu un ferastrau electric pendular sau un traforas.

modele la gardurile din stacheti

Modele de stacheti 1-tip spada; 2- tip unghi, 3- tip lance, 4- tip coroana, 5- tip cerc, 6- tipsageata, 7- tip provincial, 8- tip semicircular

Majoritatea stachetilor folositi in construirea gardurilor au o inaltime de 90-120 cm, fiind sustinuti de cadrane solide compuse din stalpi de 10 x 10 cm si traverse de 5 x 10 cm. In general. In general, stalpii de sustinere sunt mai inalti decat stachetii (dar nu e obligatoriu) si prezinta atasate la nivelul extremitatii superioare elemente ornamentale – capitele decorative. Este posibil de asemenea sa montam traversa superioara de-a lungul capetelor stalpilor, lasand stachetii sa depaseasca in sus limita traversei.

Stachetii constau de obicei din segmente de scandura de 2,5 x 7,5 cm sau 2,5 x 10 cm, spatiate constant si batute pe exteriorul celor doua traverse. In functie de gradul de intimitate dorit se lasa si spatiul dintre stacheti si, in cazul in care gardul nu este pus pe o temelie ci direct pe sol, se lasa un spatiu de cel putin 5 cm intre stacheti si pamant pentru a preveni actiunea nociva a umezelii, plivirea buruienilor si pentru a usura manopera de vopsire a gardului.

 

gardurile din stacheti

Conectorii traverselor gardurilor
1- imbinare pe latprin cuie introduse pe directie oblica
2- imbinare pe cant prin intermediul cuielor
3- imbinare prin intermediul pieselor metalice fixate cu suruburi
4- imbinare tip Nut si Feder

 

gardurile din stacheti

Gardul din stacheti folosit la o terasa

gardurile din stacheti

Gardul din stacheti folosit la o terasa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments