Montare gresie peste gresie

cum se monteaza gresie peste gresie

Gresie peste gresie

Salutare. In articolul de astazi voi incerca sa fac o prezentare de „montare gresie peste gresie” adica punerea in opera a gresiei portelanate peste un paviment preexistent:

 1. Se verifica pardoseala curenta sa fie curata, uscata si bine ancorata pe toata suprafata ei. Daca se aud goluri de aer, se indeparteaza fragmentele din zona cu pricina si se repara.
 2. Trebuie sa fim atenti la planeitate care se verifica cu un dreptar de aluminiu de cel putin 2m lungime.
 3. Suportul, adica pardoseala veche se degreseaza cu un produs special procurat de la magazinele de specialitate iar pentru imbunatatirea aderentei vom folosi o amorsa (ex. Ceresit CN94).
 4. Pentru a se evita formarea golurilor de aer dintre vechiul paviment si gresia proaspat monatata vom intinde adezivul flexibil atat pe suprafata de suport cat si pe placa ce treuie aplicata.
 5. Peste pardoseala vom intinde adezivul folosind un spaclu dintat cu dinti de 6-9 mm.
 6. Placa de gresie va fi unsa cu ajutorul unui spaclu dintat cu dinti de 3 mm.
 7. Orientarea intinderii adezivului trebuie sa fie in aceeasi directie atat pe pardoseala cat si pe placa de gresie.
 8. Placa odata asezata se va bate cu un spaclu cauciucat (cel folosit pentru chituit) pentru a se evita formarea golurilor de aer.
 9. Excesul de adeziv dintre rosturi care iese dupa ce placa a fost aranjata se va elimina cu un burete.
 10. Pentru un rost precis se folosesc distantierele sau cruciulitele care au diferite marimi, in functie de gustul fiecaruia. De obicei, pentru interior este consiliat un rost de 2 mm.
 11. Ultima operatiune este chituirea dupa ce s-au scos distantierele si bineinteles curatarea suprafetei.

Ori montati gresie peste gresie ori montati gresie pe un suport normal, cam astia ar fi pasii de urmat. Mai am de facut o adaugare:

 • Pe durata operatiunii de punere in opera este necesara respectarea tuturor santurilor structurale de dilatare existente pe sapa. Pentru intinderile foarte mari se fac santuri de dilatare de 8-10 mm. Pe acestea se vor folosi profile sau produse specifice iar golurile se vor umple cu silicon. Acest proces va evita pe viitor aparitia fisurilor pe suprafata de gresie, deci nu vor fi necesare cheltuieli in plus.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments