Hidroizolatii: generalitati si clasificare

Lucrările de hidroizolaţii au rolul de a proteja elemente sau părţi din construcţii împotriva efectelor apei sub diferitele ei forme de manifestare si anume:

 • apa subterana, freatica
 • apa din umiditatea naturala a terenului
 • apa de infiltratii
 • apa de condens
 • apa tehnologica (bai, bucatarii, uscatorii)
 • apa pluviala
 • apa de stropire de pe trotuar

Hidroizolatiile se clasifica dupa modul si materialele utilizate:

 1. hidroizolatii rigide – sunt realizate din mortare sau betoane impermeabile care au in amestec substante hidrofuge (apastop)
 2. hidroizolatii bituminoase – sunt hidroizolatii elastice din mebrane de bitum cauciucat, aplicate in straturi de 2-6mm, unul sau mai multe straturi in functie de presiunea apei
 3. hidroizolaţii metalice din foi de tablă Pb, Cu, Al, foarte bune, dar scumpe
 4. hidroizolatii din mase plastice
 5. hidroizolatii mixte

Cele mai des folosite hidroizolatii sunt cele rigide si bituminoase. La clădirile existente mai vechi, cu terase întâlnim soluţia clasică de straturi de carton sau pânză bitumată, alternate cu straturi de bitum topit sau soluţie bituminoasă, variantă depăşită, ieşită din garanţie şi care nu se mai utilizează.

Hidroizolaţii la construcţii fără subsol împotriva umidităţii terenului

Lucrările de hidroizolaţii au rolul în acest caz de a proteja pereţii şi pardoseala împotriva ascensiunii apei prin capilaritate (igrasie) în pereţi şi pardoseală, respectiv apei de stropire de pe trotuar şi a infiltrării apelor pluviale de pe trotuar la terenul de fundare. Se utilizează membrane hidroizolatoare, mortare impermeabile, respectiv pietriş pentru ruperea capilarităţii terenurilor.

hidorizolatii la constructii hidroizolatii
Cauti o echipa serioasa si prompta pentru constructia casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

sursa: graduo.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments