Masina de gaurit/infiletat tip surubelnita cu limitator de reglare a adancimii de la Bosch

masina de infiletat bosh  Masina de infiletat Bosh este o scula noua profesionala scoasa pe piata de cei de la Bosh, este surubelnita cu limitator de reglare a adancimii GSR 6-45 TE + MA 55 Professional.

Masina de infiletat bosh are foarte multe avantaje si utilitati, printre ele numarandu-se :

 1. Permite executarea de înşurubări în serie, precise, cu o viteză foarte mar, deci reduce timpul de asteptare cu placa in mana;
 2. Reglare şi montare/demontare fără scule a magaziei de şuruburi;
 3. Utilizare confortabilă datorită construcţiei ergonomice şi greutăţii reduse;
 4. Rezerve mari de putere datorită motorului de mare randament, puternic de 701 W;
 5. Comutator electronic lat, cu buton de fixare, pentru regim de lucru continuu; funcţionare dreapta/stânga;
 6. Clemă practică de prindere la centură pentru agăţarea maşinii;

Masina de infiletat Bosh

Dupa parerea mea, masina de infiletat Bosh nu trebuie sa lipseasca nici unui profesionist ce lucreaza in domeniul gips cartonului. Dar haideti sa vedem cum se monteaza si cum functioneaza aceasta surubelnita.

In imaginile de mai sus avem urmatoarele componente:

 1. cap de surubelnita cu dispozitiv de blocare cu bila
 2. sistem de prindere accesorii
 3. limitator surub
 4. banda cu suruburi
 5. stift pentru reglarea lungimii surubului
 6. rozeta moletata pentru adancimea de insurubare
 7. scala divizata pentru adancimea de insurubare

Montarea magaziei de suruburi

Se demonteaza limitatorul standard de reglare a adancimii eventual montat pe masina de gaurit/insurubat. Se introduce capul special de surubelnita 1 in sistemul de prindere accesorii 2 al infiletantei. Se trece magazia de suruburi peste capul de surubelnita 1 si se impinge pana la punctul de oprire pe carcasa motorului. Pentru a obtine o pozitie de lucru comoda se poate monta magazia de suruburi in puncte de fixare decalate la 450 .

Introducerea benzii de suruburi ( vezi fig. A) se face numai atunci cand scula electrica este oprita.

Se trece banda de suruburi 4 prin ghidajul benzii impingand-o inainte pna cand primul surub se v-a afla cu o treapta de fixare inaintea centrului limitatorului de surub 3.

Functionare

Reglarea lungimii surubului (fig. B); magazia de suruburi trebuie reglata in functie de lungimea de suruburi utilizate. Se apasa stiftul 5, dupa care se impinge limitatorul de surb 3, pana cand lungimea surubului si sagetile de pe scala divizata se vor suprapune exact, iar stiftul v-a sari inapoi prin forta arcului, revenind la pozitia initiala.

Reglarea adancimii de insurubare (fig. C);  rotirea in jos a rozetei moletate 6 are drept efect obtinerea unei adancimi mai mari de insurubare, in timp ce prin rotirea in sus a acesteia se obtine o adancime mai mica de insurubare. Adancimea de insurubare selectata v-a fi afisata printr-un simbol pe scala 7, dar cel mai bine se regleaza printr-o insusubare de proba.
Cauti o echipa serioasa si prompta pentru constructia sau renovarea casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

sursa: bosch.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments