Cum se construieste un mobilier de bucatarie din zidarie

mobilier de bucatarie din zidarie

Din pacate, la noi in tara, nu este la moda sa ai in casa un mobilier de bucatarie din zidarie. Spre norocul meu am invatat in Italia cum se construieste un astfel de mobilier de bucatarie din zidarie. Este intradevar o lucrare de precizie, cere foarte multa rabdare si mai inainte de toate trebuie facut un proiect pe care il vom urma cu sfintenie. Deoarece fiecare dintre noi avem nevoile si exigentile noastre, deoarece bucatariile variaza ca dimensiuni atunci si proiectul variaza in functie de aceste cerinte. Este logic deci ca astazi vom studia un proiect de mobilier de bucatarie din zidarie „tip”, doar pentru a intelege cum se construieste.

Mobilier de bucatarie din zidarie


Luati la cunostinta proiectul „tip”  si va sfatuiesc sa asezati chiuveta unde era dinainte, masina de spalat langa chiuveta ( din motive hidraulice), frigiderul si cuptorul acolo unde sunt prizele electrice si in fine, aragazul acolo unde aveti posibilitattea sa puneti deasupra hota, in cazul in care aveti gaz metan de oras, in caz contrar asezati-l langa un dulapior pentru a putea ascunde butelia.

Acum, haideti sa vedem desenele cu planurile bucatariei si sa explicam cum vine realizata zidaria:
Dupa ce s-a studiat bine proiectul, baza mobilierului v-a avea inaltimea de 8 cm, pentru aceasta vom aseza caramida culcat. La fel si laturile, vor fi zidite cu caramida sau BCA de 8 cm. Daca va intrebati care este motivul pentru care insist pe acesti 8 cm, atunci trebuie sa stiti ca peste aceasta zidarie vom aplica faianta cu dimensiunile de 10×10 cm, deci pe fiecare parte vom avea cate un centimetru in plus peste care vom veni frontal cu „capacul” care are tot 10 cm.

O alta recomandare pe care vreau sa o fac este aceea de a n u incepe lucrarea, de fapt proiectul, pana nu aveti chiuveta, cuptorul si toate celelalte cumparate deja, astfel veti sti dimensiunile precise. De asemenea, profunditatea fiecarui gol nu trebuie sa fie mai mic de 70 cm.

Dupa ce am clarificat aceste puncte esentiale, alegem culoarea si tipul faiantei ce v-or avea dimensiunile de 10 x 10 cm asa cum am mentionat mai sus. Pentru colturi, in general se folosesc coltari din ceramica care au, de obicei, unghiul conic şi sunt de 5 cm înălţime.

Mare atentie la punerea in opera a faiantei! Cand trasati pe pamant despartitoarele, in functie de ustensilele pe care le veti folosi pe viitor ( frigider, masina de spalat, aragaz, etc.) faceti-o in asa fel incat faianta sa cada intreaga pe latura frontala, astfel veti da un aspect mai placut daca nu veti fi nevoiti sa taiati din placa.

Dupa ce am realizat zidurile si am fost atenti la toate detaliile pe care le-am enumerat mai sus, trecem la urmatoarea etapa: placa. In Italia foloseam „tavelloni”, un fel de caramida lunga  si cu patru gauri (buiandrug), cu dimensiunile de 8x12x25, in care bagam fier de 8 sau 10 pentru a le intari. Daca nu dispunem de astfel de materiale, atunci vom fi nevoiti sa facem o placa traditionala sau cine isi permite poate inlocui cu un blat de marmura.

Pentru realizarea placii si punerea in opera a faiantei vom vorbi in alte articole. Pana atunci, va urez SPOR LA TREABA ;  pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

 

 

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pascu mihaela

imi place mult proiectul de mai si e aproape perfect pt bucataria mea,dar eu as dori un model mai putuin rustik

world wide web

Salut, tocmai am devenit atent la blog-ul dvs. prin intermediul Google,
și am constatat că acesta este un site informativ. Voi aprecia dacă veți continua acest lucru în viitor.
Mulți oameni vor beneficia de cele scrise.
Noroc!

Marius Stoicanescu

Buna ziua, ma intereseaza sa fac si eu o bucatarie inzidita, in Bucuresti, Sector 1 la un apartament. Va fi un L, cam 1.5M cu 2M lungimile acesti L. Si doresc cu fronturi de lemn si blat de compozti, granit. Ma puteti ajutati cu niste contacte? Multumesc mult
0740111077