Mocheta in casele noastre

Mocheta este un tesut sintetic sau artificial ce acopera pardoseala si este în masura sa dea un aspect complet nou pentru intreaga casa.
Sa ne intelegem: mocheta ori o iubesti ori o urasti, din doua una, nu exista cale de mijloc, cui nu-i place nu o va avea niciodata in casa.

Mocheta si caracteristicile ei

Mocheta o putem gasi in locuinte dar la fel de des se poate utiliza in birouri, hoteluri, vehicule de transport cum ar fi rulote, industria navala, teatre, cinematografe, etc. De asemenea, datorita puterii de absorbtie al zgomotului, aceasta caracteristica face mocheta eficienta in zonele in care este necesar un mediu izolat fonic.
Mocheta este foarte adaptabila la diferite aplicatii, este robusta și capabila sa dureze pentru perioade lungi de timp, daca este bine intretinuta.

Caracteristica de izolant termoacustic a mochetei nu ar trebui să fie subestimata, în orice tip de mediu, ea este anti-alunecare, și curatarea periodica cu aspiratorul si produsele dedicate curatarii, poate pastra casa corect igienica.
Dupa cum am scris mai sus, mocheta are admiratori și defaimatori care nu au jumătăți de măsură: cei care susțin că aceasta este igienic corect daca este pastrata curata, dar si cei ce resping fără rezerve argumentând că aceasta este o peșteră de acarieni, etc.

mochetaCare este adevarul?

Cel mai probabil, fie de o parte cat si de cealalta, bunul simt si logica comuna este ca intotdeauna, daca utilizați o mocheta nu ar trebui sa creeze nici o problema, asa cum suntem de acord cu totii ca este mult mai usor de curatat pardoseala de gresie in comparatie cu mocheta sau tapetul.

Ce mocheta aleg

Asadar, am vazut ca mocheta este un bun izolator fonic, este moale si calduroasa. Pe langa aceastea, in comert se gaseste o gama variata de culori dar si de tesuturi de la fir buclat la fir tuns plusat, personalizate cu modele sau fara, putand scoate in evidenta personalitatea fiecarei camere in parte.

mocheta PPMocheta de polipropilena (PP)

Avantajul pentru aceasta mocheta este ca e rezistenta la pete si are un pret mic. Dezavantajul este ca in timp se taseaza si nu mai vine la forma initiala.

Mocheta din lana

Stim cu totii ca lana este un produs natural, creaza un mediu cald si familial fiind folosita din timpuri stravechi. Un mic dezavantaj ar fi ca necesita ceva mai multa atenti pentru curatare fata de alte materiale si trebuie folosite produse naturale pentru intretinerea ei.

Mocheta de poliamida (PA)

Este o mocheta cu multe avantaje: nu se taseaza asa usor precum mocheta PP, este potrivita pentru locuri cu trafic intens, pigmentii de culoare se mentin in timp iar intretinerea se face foarte usor, folosindu-se agenti de curatare din comert.

Mocheta din amestec (PP+PA sau lana+PA)

Aceasta mocheta este cu pret mai scazut dar cu calitati mai ridicate spre top.

 V-a placut ? Daca da, va rog sa fiti si dumneavoastra generosi sa dati like si nu uitati sa va abonati la viitoarele articole adaugand email-ul putin mai jos. Vrei sa scrii si tu un articol legat de constructii in care sa vorbesti despre materiale de constructii, manopera, preturi, scule , etc? Intra pe pagina „Scrie un articol” pune un titlu, adauga o imagine si scrie un continut cat mai clar si detaliat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *