Cum se monteaza sanitarele in baie daca peretii sunt din gips carton

Montajul sanitarelor in gips carton

montajul sanitarelor in gips carton

fig.01 Schema dispozitiv de prindere obiecte sanitare

In fig.01 am creat o schita in care se poate vedea sistemul de prindere al unei chiuvete pe montantii speciali pentru gips carton. Montajul sanitarelor in gips carton nu este un articol pentru mesterii instalatori care cu siguranta stiu despre ce este vorba, ci pentru beneficiarii care construiesc sau fac renovari in case si care vor sa creeze mai mult spatiu si astfel au posibilitatea ridicarii unor pereti de 10 cm grosime din gips carton (verde, special pentru umezeala) dar nu au incredere ca gips cartonul poate sustine greutatea sanitarelor.

In imaginile de mai jos am sa va arat cateva exemple practice, lucrari executate de mine – doar partea cu gips cartonul si imbracarea acestuia cu faianta, lasand instalatiile pe mana celor calificati pentru aceasta – si tin sa va zic totodata ca dupa montarea tuturor obiectelor sanitare, nu se vor vedea nici un fel de tuburi, tevi, etc. Ideea ca acestea sunt ingropate in perete si s-ar putea sparge, astfel veti avea daune, este gresita si este impusa de acei mesteri care ori nu lucreaza la adevarata valoare ori va incaseaza acelasi pret pentru tevi aparente care se lucreaza mai usor.

montajul sanitarelor in gips carton

Dupa cum se poate vedea din cele doua figuri de mai sus, profilele “CD” pentru peretii despartitori sunt dotate di fabrica cu gauri la ambele capete, gauri prin care se pot trece cu usurinta atat cablurile pentru electricitate cat si tuburile sau tevile pentru instalatiile sanitare. Asadar, dupa ce s-a montat scheletul metalic, se placheaza cu gips carton peretii exteriori, am lasat sa isi faca instalatorul si eventual electricianul treaba dupa care imi reiau munca.

In concluzie: folositi gips cartonul pentru ca este un material foarte usor de folosit, este si usor ca masa de greutate si multe alte avantaje pe care eu le-am descris deja in “Avantajul montarii gips cartonului”

 Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments