Cum se monteaza un cadru de metal pentru fereastra

montare cadru de metal

fig.01; clik pe imagine pentru a o mari

Salut prieteni, astazi vom discuta despre montare cadru de metal pentru o fereastra tip vitrina. Daca se vor urma cativa pasi simpli, aceasta lucrare poate fi facuta de oricine care isi da un pic de interes.

Avem nevoie pentru asta de un ciocan percutor sau  de un ciocan si o dalta, de o nivela cu bula de aer, un creion, o ruleta (metru), de o mistrie, o galeata si ciment (daca este posibil, ciment rapid)

Montare cadru de metal

Pasul 1

Se face o proba cu respectivul cadru pentru a vedea daca intra in gaura din perete, in caz contrar se mai rupe din glafuri cu ajutorul daltei si ciocanului.

montare fereastra

fig.02; clik pe imagine pentru a o mari

Daca v-ati asigurat ca nu sunt probleme si ramane spatiu de cel putin 1 cm la fiecare latura dintre cadru si glaf, pregatiti sa aveti la indemana ruleta, creionul si nivela cu bula.

Pasul 2

Tinand cont de latimea cadrului, se inseamna cu creionul la amandoua bazele laterale ale glafurilor, apoi, cu ajutorul nivelei se traseaza pana sus pe verticala. Aceasta operatie se face atat pe glaful din stanga cat si pe cel din dreapta. Acum nu ramane decat sa unim punctele de sus si respectiv jos asa cum se poate vedea si in imaginea din dreapta (fig.02).

montare stafe

fig.03; clik pe imagine pentru a o mari

Pasul 3

Fiecare cadru de acest gen are in dotare cel putin 8 stafe (urechi).

Aceste stafe le vom monta noi. Nu trebuie decat sa le infiletam in suruburi si piulite cu ajutorul unei chei sau imbus pe masura (fig. 03).

montare cadru metalica

fig.04; clik pe imagine pentru a o mari

Pasul 4

Se pune cadrul cu stafele montate pe pozitie si se da semn cu un creion in dreptul “urechilor”. Cu dalta si ciocanul sau cu ciocanul percutor se dau gauri in glafuri si din nou se aseaza cadrul pe pozitie (fig. 04).

montare fereastra metalica

fig.05; clik pe imagine pentru a o mari

Pasul 5

Cu cadrul deja pe pozitie, se fixeaza in pene de lemn si se verifica in acelasi timp cu nivela cu bula atat pe verticala cat si pe orizontala (fig. 05). Penele de lemn fiind conice se vor bate sau scoate in functie de ceea ce spune bula de aer din interiorul nivelei.

Odata fixat cadrul metalic, se prepara cimentul intr-o galeata si se umple golurile ce au fost curatate de praf si udate in prealabil.

 Cauti o echipa serioasa si prompta pentru constructia casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments