Cum se vopseste un vas de ceramica, lut sau teracota

Salut prieteni, cu totii stim ca vasele de lut sunt si vor fi mereu la moda, chiar si in culoarea lor naturala. Dar cum fiecare dintre noi vrea sa isi personalizeze locuinta, am putea deci sa adaptam mobilierul si accesoriile dupa cerintele noastre. In articolul de astazi vom parcurge cativa pasi pentru a decora un vas de teracota.

Ornare vas de lut, iata cum:

ornare vas de lut

Inainte de a trece cu adevarat la faza de ornare vas de lut, trebuie sa efectuam cateva lucrari preliminare, adica sa pregatim vasul. Dupa ce am facut rost de niste smilgher foarte fin, se finiseaza vasul cu multa delicatete. Se elimina eventualele ilegularitati si ne asiguram ca am obtinut o suprafata fina .

In faza a doua a lucrarii, se curata vasul atat pe exterior cat si pe interior. Pentru aceasta operatie vom utiliza doar apa calduta si un sapun obisnuit de maini. Excesul de apa il vom elimina cu o carpa curata dupa care se va lasa vasul la soare sa se usuce cateva ore, deoarece teracota, asa cum stim cu totii, absoarbe apa.

Ultimul pas pentru pregatirea vasului inainte de decorare, este vopsirea acestuia atat pe exterior cat si in interior cu vopsea acrilica sau pe baza de apa. Daca este necesar se vor trece doua maini dupa care se lasa sa se usuce.

Acum suntem gata pentru decorare. Pentru a aplica un desen nu trebuie sa fii un mare artist ( sau poate da…), oricum, ajunge sa iti faci un sablon cu ajutorul caruia sa decorezi dupa voia ta vasul. Daca esti un artist totusi, atunci poti desena si la mana libera.

Terminata aceasta treaba delicata, eu va sfatuiesc sa dati cu un spray fixativ pe toata suprafata vasului pentru a dura in timp lucrarea. De asemenea, dupa fiecare mana de vopsea si pictura, lasati-i timpul necesar de uscare.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments