Parchetul laminat. Prețul montării pe metru pătrat

Parchetul laminat este o pardoseală sintetică cu mai multe straturi, care imită de obicei lemnul, dar și piatra sau alte materiale. Popularitatea parchetului laminat este la ora actuală în continuă creștere, mai bine spus într-o creștere rapidă. Parchetul laminat este materialul, care face cea mai mare concurență parchetului normal. Acest lucru se datorează faptului că montarea parchetului laminat este extrem de simplă. În plus, parchetul laminat este unul dintre pardoselile cele mai ieftine.

1. Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este o pardoseală, care a devenit foarte populară încă din penultimul deceniu al secolului trecut (anii 80), de când se utilizează pentru apartamente, birouri și alte spații interioare. Parchetul laminat este fabricat din plăci de fibră de înaltă densitate (HDF), ceea ce îi conferă rezistență. Stratul superior este un strat subțire de vinil, care poate imita lemnul, piatra sau avea orice culoare, model și textură. Tocmai aceste proprietăți, ca și prețul avantajos, reprezintă factorii esențiali care determină popularitatea pardoselilor laminate.

2. Montarea parchetului laminat

Montarea parchetului laminat este foarte ușoară, deoarece plăcile laminate au elemente de prindere speciale. Astfel, plăcile sunt conectate între ele, datorită așa-numitului sistem de montare cu click. Un lucru importat, de care trebuie să se țină seama în cazul alegerii unei pardoseli laminate este acela că, condițiile climatice în care este depozitat parchetul laminat înainte de montare, trebuie să fie aceleași ca și condițiile climatice din timpul montării acestuia. De asemenea, înainte de a monta parchetul laminat, este bine ca acesta să fie sortat în funcție de poziția dorită a fibrelor din lemn și în funcție de nuanțele de culoare. Un al lucru important este ca parchetul laminat să nu fie lipit de suprafața, pe care se montează, și nici bătut în cuie sau fixat în vreun alt mod. Podeaua laminată este una ”plutitoare”.

 

Sfaturi de specialitate de la IRIMIA RADU CONSTRUCT S.R.L.

 La ce trebuie să fim atenți când alegem parchetul laminat?

Atunci când achiziționați parchet laminat pentru casă, doriți un produs de marcă de calitate, care va ține bine traficul. Cu cât laminatul este mai gros, cu atât va fi mai realist și va rămâne frumos mai mult timp. Culorile și modelul de instalare alese pot face dintr-o cameră mică să pară mai mare și mai deschisă, ex. scândurile mai late și culorile deschise. Dacă camera în care este instalat noul laminat se deschide către alte încăperi, se acordă atenție tipului și culorii pardoselilor din celelalte spații. Asigurați-vă că culorile nu se vor ciocni, dar vor accentua sau se vor îmbină bine cu camerele din jur. Mai bine se instalează laminat nou peste tot. O idee bună este să întrebați despre garanția oferită la achiziționare.

Cât rezistă parchetul laminat?

În funcție de calitatea pardoselii, parchetul laminat poate dura în medie între 15 și 25 de ani sau mai mult.

De ce scârțâie parchetul laminat?

Dacă pardoselile laminate scârție, cel mai evident motiv este șapa denivelată sau podeaua de dedesubt.

Doru Lăcătuș, IRIMIA RADU CONSTRUCT S.R.L.

3. Mentenanța parchetului laminat

Parchetul laminat este extrem de sensibil la apă. De aceea, acesta trebuie să fie curățat  întotdeauna numai cu o cârpă umedă și cu produse de curățare speciale pentru parchet laminat și vinil. Amplasați sub picioarele tuturor pieselor de mobilier elemente de protecție pentru parchet. Mai ales scaunele cu rotile distrug foarte mult parchetul laminat. Pentru a evita această situație, sub rotile trebuie să se amplaseze plăcuțe protectoare din policarbonat.

4. Uzarea parchetului laminat

Parchetul laminatul are și unele proprietăți negative. În timp, îmbinările dintre plăci pot slăbi, iar plăcile încep să își modifice poziția respectiv să se deformeze. După o perioadă mai mare de  timp, plăcile capătă un aspect uzat. Cea mai mare problemă pe care ne-o cauzează parchetul laminat este acela că, atunci când este montat incorect, produce la contactul cu el un sunet gol, care este nedorit și supărător pentru majoritatea utilizatorilor.

5. Prețul parchetului laminat

Cât costă parchetul laminat? Prețul parchetului laminat începe de la 18 – 70 RON/m2. Cel mai scump costă în jur de 100 RON/m2.

6. Prețul montării parchetului laminat

Cât costă montarea parchetului laminat? Prețul montării parchetului laminat variază între 15 și 20 RON/m2.

https://www.daibau.ro/articol/200/parchetul_laminat_pretul_montarii_pe_metrul_patrat


Parchetul laminat. Prețul montării pe metru pătrat
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments