Cum se imbraca o scara din beton cu gresie

Placarea unei scari cu gresie

placarea unei scari cu gresie

Fie in interior, fie in exterior, scara este un element important in casa noastra pe care nu trebuie sa-l ignoram; vom incerca astazi sa realizam un design din gresie pentru acest accesoriu al casei noastre.

 

PREGATIREA SUPRAFETEI PENTRU PLACAREA CU GRESIE

Inainte de a incepe placarea unei scari cu gresie, este foarte important sa curatam bine suprafata de toate resturile de gresie ce a fost decapata in prealabil, de denivelarile in urma materialelor cu care au fost lipite acestea sau orice impuritate ce ne-ar putea impiedica buna desfasurare al lucrarii.

Dintre diversele materiale disponibile pentru placarea unei scari, in cazul de fata am ales un gres portelanat, adaptat pentru exterior, ce nu absoarbe umiditatea rezultand astfel insensibilitate la umiditate si inghet.

Daca se doreste personalizarea lucrarii este posibila varietatea cromatica de punere a gresiei, adica disponibilitatea de faianta de diverse culori, dar cu dimensiuni identice, permit realizarea de desene geometrice ce pot misca monotonia scaritei; in cazul de fata placile din zona centrala au fost taiate de-a lungul diagonalei si puse alternativ in culori inchise si deschise, dar pot fi realizate multe alte motive doar schimband foarte simplu dispozitia triunghilor.

Haideti sa parcurgem in continuare cativa pasi in placarea gresiei:

Placarea unei scari cu gresie

Pe fiecare contratreapta se fixeaza un dreptaras perfect la bula utilizandu-se cuie otelite sau o pereche de holsuruburi ce se monteaza cu ajutorul unui rotopercutor.Dupa ce am amorsat treapta se intinde materialul din ciment si se liseaza cu o mala lasand o mica panta pentru a face posibila scurgerea apei de ploaie.

placarew cu gresie

Pentru a taia placa cat mai precis, se pune pe locul unde va urma sa fie montata si se inseamna cu o carioca. Mai intai vom incepe cu insemnarea contratreptei si apoi cu treapta propiuzisa, iar pentru montarea lor nu vom folosi cruciulitele sau distantiere pentru a nu slabi coltul, asta pentru cei ce nu vor sa foloseasca coltarele metalice.

 

placarea unei scari cu gresie

Placile vin aplicate cu un adeziv pentru exterior, rezistent la inghet. Materialul se intinde cu o mistrie dintata atat pe locul montarii cat si pe placa

placarea unei scari cu gresie

Pentru a da un model lucrarii noastre vom intercala piesele, una inchisa – una deschisa la culoare. Rosturile dintre piesele triunghiulare nu sunt necesare.

placarea scarii cu gresie

Dupa terminarea montarii, se curata gresia de materialul in exces si se trece la chituirea acesteia, astfel, impiedicam penetrarea apei de ploaie dedesuptul imbracamintei

imbracare scara cu gresie

Curatarea chitului rezidual se face nu dupa foarte mult timp, prima data cu un burete umed, apoi cu ulei si o carpa uscata, frecand pana ce gresia iese complet curata

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

 placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie placarea unei scari cu gresie


Cum se imbraca o scara din beton cu gresie
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments