O plasa din fibra sintetice optima pentru consolidarea cladirilor vechi

plase din fibre sintetice

Plase din fibre sintetice

Cu totii stim ca tehnologia este speranta viitorului, deci si in domeniul constructiilor avem parte de noi materiale si utilaje ce sar in ajutor manoperei, al timpului de executie, calitate, etc. In acest articol vreau sa va prezint o plasa din fibra sintetica polimerica ce poate fi utilizata in diferite faze de interventii pentru consolidarea cladirilor vechi. Din pacate, acest produs il puteti gasi deocamdata in Italia, mai multe informatii gasiti pe www.fibrenet.it

Descriere:

FRP – Fiber Reinforced Polymer face parte din familia materialelor pentru armaturi din fibre si pot spune ca este un produs final al fibrei de sticla, fibrei de carbon si fibrei aramid.

Folosire:

folosirea plasei pentru armatura Utilizarea unei plase din fibre sintetice acopera mai multe domenii dar pe noi ne intereseaza in acest articol doar domeniul constructiilor. In constructii este folosita in special la consolidarea peretilor, arcade, bolte si tavane garantand o rezistenta mecanica ridicata si limitand astfel o incarcatura mare de alte materiale pentru a ajunge la acelasi nivel de rezistenta mecanica. Plasa din fibre sintetice este compatibila cu tencuiala traditionala din nisip+var+ciment sau orice altfel de material; de exemplu multibat+nisip+ciment. Folosirea acestui tip de plasa este folosita in special pentru consolidari unde se foloseste tehnica tencuielei armate si inlocuieste cu succes plasa sudata. Plasa din fibre sintetice se foloseste atat la exterior pentru fatade cat si la interior pentru peretii portanti sau neportanti.

Avantaje:

  • Manipulare usoara in santier
  • Timp de lucru redus
  • Tencuiala armata de 3 cm grosime
  • Nu este necesar nici un fel de protejare al fierului
  • Nu rugineste

Acestea sunt avantajele care, cred eu, nu putem ramane indiferenti luand in considerare cele de mai sus din care rezulta un timp de lucru mult mai mic, economie in materialele pentru tecuiala si ignorarea fierului.

Cauti o echipa serioasa si prompta pentru constructia casei tale? Va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. Nu uitati sa lasati si un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments