Prepararea betonului pe timp friguros

prepararea betonului

Prepararea betonului

De obicei, atat prepararea betonului cat si turnarea acestuia nu este recomandata atunci cand temperatura mediului scade sub 00C.  Motivele sunt lesne de inteles, de caeea nu ma voi opri si cu alte detalii. Sunt insa si situatii cand lucrul nu poate fi intrerupt in astfel de conditii. Mai mult, sunt zone intinse pe glob unde temperaturile predominante sunt cele negative. Imaginati-va ca a astepta, aici, zile prielnice, cu temperaturi convenabile este aproape echivalent cu a renunta. Masurile luate la prepararea betonului si manipularea lui pe timp geros sunt inverse celor descrise pentru timpul calduros ( citeste articolul „Prepararea betonului pe timp calduros” ):

  • incalzirea materialelor componente (50-600C apa, 800C agregatele). In aceste conditii se poate obtine beton cu temperatura de 30-350C.
  • utilizarea de aditivi acceleratori ai intaririi
  • utilizarea aditivilor antigel (contra inghetului).

In ultima vreme s-a practicat injectarea de aer fierbinte sau abur in masa betonului. La injectia de abur este necesar calculul cantitatii introduse pentru ajustarea corespunzatoare a apei de amestec.

 Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments