Pret manopera constructii actualizate la zi

Pret manopera constructii

  pret manopera constructiiCa pret manopera constructii putem defini lucrari mari, de investitii, finantate de stat (centralizat sau din bugete locale) ce necesita documentatii elaborate dupa o metodologie rigida, cu preturi ferme, sau actualizate numai in anumite conditii speciale, bine legiuite si impuse in contract.

   Aceste lucrari sunt  – de obicei- contractate pe baza de licitatie sau incredintare directa, in conditii riguroase impuse de investitor.

   Exista insa concomitent si un alt sector al constructiilor, mai adecvat economiei libere de piata, in care se executa, in genere, lucrari mici sau mijlocii, finantate din sectorul privat sau chiar prin efortul propiu al beneficiarului, in care elementul hotarator este valoarea finala a ofertei libere initiale, pe baza preturilor interne ale executantilor. citeste mai departe

   Intrucat la intocmirea documentatiilor din acest sector exista pret manopera constructii foarte diferite pentru aceeasi operatie – dupa preturile practicate de diversi executanti – beneficiarul privat este derutat, necunoscand baza reala a devizelor oferta.

   Pentru a evita aceasta situatie, autorii Sorin Turcus si Aurel Cristian impreuna cu editura Matrix Rom au considerat necesara elaborarea unui catalog ( din care voi face si eu lista de pret manopera constructii), pentru lucrari de mica constructie, reparatii si modificari in sectorul privat, la preturi informative, de piata libera.

   Astfel, prin elaborarea, in bune conditii si initial , a unei documentatii reale si actuale la zi, se vor evita decontarile majorate pe parcurs intr-o perioada scurta, valorile neputand avea cresteri importante in 2-3 luni.

   In plus se vor impiedica oferte neloiale, cu preturi initiale nereal de mici si modificate pe parcurs, beneficiarii putand sa verifice singuri, fara o pregatire speciala ofertele ce li se fac.

Tabel pret manopera constructii

   DENUMIRE PRODUS UNITATE DE MASURA  PRETUL RON 
1. BETOANE
Săpături fundații  mc  45
Confectionat si montat cofraje, inclusiv sustinerile pana la 3m inaltime, din cherestea de rasinoase sau foioase, la arce, placi cu simpla sau dubla curbura  mp  50
Montat popi  mp  8
Fasonat si montat armatura  kg  1,6
Turnat beton in fundatii, radiere si subsoluri preparat la betoniera  mc  65
Turnat beton in fundatii, radiere si subsoluri cu autopompa  mc  22
Scari din beton armat (cofrat, fier si turnat)  ml  45
2. ZIDARII
Zidarie caramida tip Porotherm  mc  90
Zidarie BCA  mc  80
Demolari zidarie  mc  70
Demolat ziduri, fundatii, beton  mc  240
TENCUIELI SI FINISAJE
Tencuiala brut interior  mp  12
Tencuiala brut exterior  mp  16
Tinci (driscuiala, finisaj driscuiala)  mp  5
Glet grosier+finisaj  mp  12
Slefuit, uniformizat glet  mp  2
Glafuri usi si ferestre  ml  25
Amorsaj pereti si tavane  mp  1,5
Vopsea lavabila interior (doua maini)  mp  6
Vopsea lavabila exterior (doua maini)  mp  7,5
3. SAPE
Sapa de nivel  mp  15
Sapa autonivelanta  mp  8
4. Placari si pardoseli
Gresie, faianta  mp  25
Placare marmura  mp  40
Placare granit  mp  30
Montaj parchet + plinta  mp  11
Montaj parchet stratificat  mp  16
Montaj parchet clasic masiv  mp  18
5. Tavane si gips-carton
Tavan casetat  mp  24
Tavan gips-carton + izolatie vata minerala  mp  18
Pereti gips-carton + izolatie vata minerala  mp  12
Scafe, grinzi din gips-carton  ml  35
Mobilier din gips-carton  mp  discutabil

Nota: acestea sunt o parte din lista de pret manopera constructii , prețuri cu care lucrez în orice localitate din România, sunt prețuri competitive pe piața romanească iar calitatea manoperei este garantata. De asemenea, acestea sunt pret manopera constructii informative și discutabile în funcție de lucrare, metraj și zona de lucru.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact. dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

[polldaddy poll=6754547]

 

3 comments for “Pret manopera constructii actualizate la zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *