Termobetonul, material cu propietati bune de izolare termica

termobeton

termobeton

Termobeton

Ce intelegem prin termobeton? Termobetonul este un amestec de polistiren măcinat, cu ciment și aditivi. Înainte de punerea în opera, termobetonul se amesteca cu ciment și apa. Materialul rezultat este un ciment  proprietăți foarte bune de izolare termica. De asemenea, termobetonul este si un suport bun pentru finisajele pardoselii.

Sfaturi pentru punerea in opera:

  • Pentru imbunatatirea lucrabilitatii se poate adauga nisip in amestec, dar acesta va diminua capacitatea de izolare termica a materialului.
  • La preparare se foloseste numai ciment proaspat, neintarit.
  • La  1 m³ termobeton (5 saci), se adauga 100 kg ciment si 70 l apa.
  • Dozajul apei trebuie sa se faca cu grija. Apa in exces duce la segregarea amestecului (particulele de polistiren fiind mai usoare decat apa, se vor ridica la suprafata).
  • După turnare, stratul de termobeton trebuie acoperit cu o folie de plastic, minim 3-4 zile ca sa nu se deshidrateze.

Etape de lucru:

1.  Curățarea suprafaței: înaintea începerii sa turnam termobeton trebuie sa curățam planșeul pe care vine aplicat acesta astfel încât sa acesta sa fie fără praf pentru o priza mai buna.

2. Amorsa si nivelul: peste planșeul curățat se aplica o amorsa speciala. Ea împiedică absorbția în planșeu a aditivilor dizolvați în apa. Amorsa se întinde cu ajutorul unei bidinele. Intre timp, pana se usucă amorsa, vom da nivelul camerei cu ajutorul tradiționalului furtun de nivel sau pentru o lucrare mai precisa, vom folosi nivela laser.

3. Construirea stâlpilor: folosindu-ne de nivelul dat, vom ponta puncte de reper de lungimea dreptarului si turnam intre aceste ponturi material creând astfel stâlpii care ne vor conduce la crearea unei arii plane pe întreaga suprafață a camerei.

Cum preparam termobeton

Mai întâi, în vasul de amestec se toarnă o parte din apa pe care trebuie sa o conțină rețeta. Peste aceasta se adaugă ciment și se amesteca cu un mixer, în vas se adaugă termocimentul și se amesteca în continuare. In funcție de materialul rezultat, se mai adaugă apa sau termociment pana se obține consistenta optima.

Intre stâlpii reper se adaugă masa materialului de termobeton. Acesta trece printr-o prima ajustare, în funcție de înălțimea stâlpilor, cu ajutorul unei mistrii. Excesul de material este înlăturat cu ajutorul unei nivele. Extremitățile acesteia trebuie sa fie poziționate in permanenta pe stâlpii reper. In acest mod se obține o suprafață perfect plana. Optional, dupa ce s-a intarit produsul, se poate turna sapa autonivelanta.

 Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AMEDEO MIHAI

Foarte util acest site, felicitari pentru idee. Sunt si eu in domeniu si execut sape perlitice, sape usoare, sape mecanizate, sape elicopterizate. Ma puteti gasi la nr. de tel.: 0721339xxx.

dorulacatus

Imi pare rau dar nu iti poti lasa datele personale aici. Am facut totusi un topic special pe http://www.euconstructor.ro/forum. Intra, inregistreaza-te si poti sa-ti lasi datele de contact in sectiunea „Mica publicitate”.

mitrofan.viorel

urmeaza sa folosesc termobeton