Sape autonivelante

sapa autonivelanta

Sapa autonivelanta

Este un produs sub forma de pulbere, pe baza de ciment , nisip si aditivi organici. Amestecat cu apa se transforma într-un mortar fluid, tixotropic, cu contracții reduse la întărire(Max 2-3 mm/m), aplicabil într-unul sau mai multe straturi, fiecare strat sa nu depășească 5-6 mm grosime. Autonivelanta se folosește în clădiri civile pentru nivelarea straturilor suport din beton sau mortar de ciment ale pardoselilor interioare în vederea aplicării imbracamintelor de pardoseala: placi ceramice, granit, marmura sau parchet.

Cum lucram sapa autonivelanta

Mai întâi de toate, suportul pe care vine aplicata sapa autonivelanta trebuie sa fie stabil, fără urme de praf, eflorescente sau grăsimi, plan și uscat. Apoi, preparam produsul prin presărarea și amestecarea ușoară a pulberii uscate cu apa( proporția o citim pe sac), se lasă 5 minute pentru realizarea reacțiilor chimice și se amesteca din nou. Sapa autonivelanta preparata se toarnă în ritm continuu, de-a lungul peretelui în forma de S de la un perete la altul, începând cu coltul cel mai îndepărtat de ușă. Sapa se întinde cu un fier de glet, apoi bulele de aer se elimina cu o rola cu țepi special pentru sapa autonivelanta. Legătura intre straturile de turnare trebuie sa se facă în maxim 10 minute de la turnarea sapei iar în cazul aplicării mai multor straturi, următorul strat se aplica după întărirea precedentului.

pardoseala-granit

 Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uita sa lasi un comentariu deoarece parerea ta conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments