Solutie de curatat faianta pe baza de acid de la Mapei: Keranet

solutie de curatatKeranet este o solutie de curatat faianta, pe baza de acid, disponibil in doua variante:

  1. Pulbere concentrata pentru cazuri dificile;
  2. Lichid, in solutie apoasa cu concentratie de 15% pentru curatare normala.

Aceasta solutie de curatat, Keranet, are la baza acid organic special care, spre deosebire de acidul clorhidric, sulfuric sau muriatic nu scoate fum toxic dar este la fel de agresiv fata de pete si eflorescente. Folosita corect solutie de curatat nu deterioreaza chitul rosturilor dintre placile ceramice si nici nu le decoloreaza, in schimb curata fluorescentele ce apar uneori la suprafata.

In afara placilor ceramice aceasta solutie de curatat se poate aplica si la curatarea mizeriei acumulate in santier pe materiale de constructii cum ar fi lavoare, cazi, aluminiu anodizat, otel inoxidabil, lucrari in crom, pete usoare de rugina, etc. Nu se foloseste niciodata pe marmura si pe roci calcaroase in general si pe suprafete glazurate care nu au smalt rezistent la acizi.

Mod de aplicare Keranet, solutie de curatat

Inainte de a curata cu Keranet se protejeaza toate suprafetele care pot fi atacate de stropii de acid. Daca suprafata ce trebuie curatata este absorbanta (ciment, tencuiala, ceramica poroasa, etc) se umezeste foarte bine cu apa inainte de a folosi aceasta solutie de curatat.

solutie de curatat

Fig. 01; curatarea petelor de eflorescenta

Keranet lichid se aplica cu o perie sau un mop, lucrand pe fasii. Se lasa cca 5 minute apoi se freaca suprafata cu o perie sau un burete abraziv pentru a indeparta orice crusta sau pata ramasa. Atentie, nu lasati aceasta solutie de curatat sa stea prea mult pe suprafata rosturilor si spalati din abundenta cu apa pentru a indeparta orice urma de produs care ar putea provoca variatii de culoare.

Keranet pulbere concentrat se foloseste in special la curatarea placile de cotto toscano chituite cu chituri pe baza de ciment de culoare antracit. Procedeul de aplicare este acelasi cu deosebirea ca detergentul praf se imprastie pe pardoseala bine udata cu apa in prealabil.

Pentru alte detalii consultati fisa tehnica al produsului disponibila pe www.mapei .com, sursa acestui articol.

solutie de curatat faianta 2

solutie de curatat faianta 3 solutie de curatat faianta 4
Nu uitati sa lasati si un comentariu despre experienta voastra si spuneti ce solutie de curatat folositi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments