Tencuielile decorative pentru exterior si nu numai

tencuielile decorative Tencuielile decorative acrilice pentru exterior sunt pe baza de rasini acrilice in dispersie apoasa si materiale de umplutura cum ar fi: cuart de diferite granulatii, calcita si dioxid de titan.

Produsele se folosesc de obicei la tencuielile zidariei exterioare, betoane, garduri, etc., dar pot fi folosite si la interioare. Peliculele asigura durabilitate fara modificarea culorii sau al aspectului chiar si in conditii atmosferice dure in timp – ploaie, ger, zapada, vant.

Tencuielile decorative sunt disponibile ca tencuieli minerale – care se amesteca cu apa – si tencuieli pe baza de rasini – gata preparate pentru utilizare. Ambele tipuri de tencuieli exista in multe variante, ele diferentandu-se in functie de granulatie.

tencuielile decorative Tencuielile decorative cu granulatie pana la 2 mm sunt denumite tencuieli structurate, acestea pot fi aplicate cu trafaletul sau ca vopsea. Tencuielile decorative cu o granulatie intre 2-5 mm sunt numite tencuieli frecate si se utilizeaza de regula la peretii exteriori. Tencuielile decorative le gasim albe sau colorate gata de prelucare, dar, alternativ putem colora tencuielile minerale cu pigmenti minerali, iar tencuielile pe baza de rasini cu coloranti normali. Asta nu inseamna ca tencuielile decorative nu pot fi vopsite dupa uscarea completa, folosind vopsea de dispersie sau pot fi tratate cu o glazura pe baza de ceara – pentru efecte de culoare se poate aplica glazura cu un burete.

tencuielile decorative Tencuielile decorative

Tencuielile decorative minerale sunt reprezentate de praf de piatra gata preparat pentru tencuieli de grund, uscate cu abraziune uniforma, de pe care s-a inlaturat praful si care prezinta totodata rugozitate suficienta. In momentul in care v-ati decis sa incepeti aplicarea tencuielei, este bine sa stiti ca peretele trebuie udat cu cateva ore inainte, dar trebuie sa tineti cont si de conditiile atmosferice din acel moment. Materialul se intinde cu gletiera si se indreapta cu dreptarul sau prin actiune mecanica. Pentru asigurarea unei culori uniforme este bine sa se foloseasca material din aceesi sarja. Materialul, praf, se amesteca bine cu aproximativ opt litri de apa, pentru aceasta operatiune fiind recomandata o betoniera. Ca reusita sa fie deplina, este indicata aplicarea a doua straturi din solutia obtinuta.

Tencuielile decorative minerale au avantajul ca au o durata foarte mare de viata si sunt reziste la conditii de intemperii.

tencuielile decorative Tencuielile decorative acrilice constituie o dispersie apoasa de rasini sintetice cu umpluturi minerale si pigmenti. Acest tip de tencuiala se clasifica in functie de granulatie si textura. Cu cat granulatia este mai mare cu atat consumul de material pe metrul patrat creste. Dintre cele mai importante avantaje ale acestui material gasim impermeabilitatea, posibilitatea colorarii in foarte multe nuante, obtinerea a diferite texturi: conglomerat, zgariat, scoarta de copac, etc. Pentru aplicare, produsul gata preparat se amesteca cu un mixer electric. Se aplica un strat la grosimea granulelor, cu ajutorul unei gletiere , care se tine in pozitie oblica. Inainte de aplicare, ne asiguram ca suprafata de suport este curatata dupa care se grunduieste sau amorseaza. Aplicarea tencuielilor acrilice se face pe loc umed si fara intrerupere, pentru a se evita formarea nadelor.

Scule necesare:

1. malaxor electric

2. vas, bidoane

3. mistrie

4. drisca de plastic

5. gletiera

6. mistrie ascutita/de colt

7. gletiera pentru colturi interioare si exterioare

8. dreptar de lemn sau aluminiu

9. trafalet din lana de miel naturala

10.pensula

11.trafalet decorativ

12.tampon aplicator/burete

tencuielile decorative

Tencuielile decorative

 

 

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments