Termoizolarea soclurilor

Termoizolarea soclurilor este recomandabil sa se faca cu polistiren extrudat XPS-R (rugos). Ca o definitie, soclul este acea portiune exterioara a unei cladiri cuprinsa intre nivelul solului si placa parterului. Stiti ca o „casa la rosu” este formata din fundatie (sapaturi), temelie (betonul turnat in cofraje), etaje (caturi) si acoperis. Ei bine, soclul este de fapt  fata temeliei casei.(fig. 01)

termoizolarea soclurilor

fig.01; Soclul

Termoizolarea soclurilor

In conceptia moderna de proiectare a cladirilor, cota ±0,00 care este cota superioara a pardoselii parterului, se afla mai sus decat cota terenului sistematizat din zona constructiei. Aceasta se intampla si la cladirile fara subsol sau demisol dar si la cele prevazute cu spatii partial sau total subterane cum ar fi garaje, beciuri, etc. (fig. 02)

De obicei, de jur imprejur, soclul este marginit de un trotuar care are o usoara panta inspre exterior pentru a favoriza scurgerea apei.

Aplicarea placilor de polistiren extrudat se va extinde cel putin 30 cm sub nivelul solului si va urca pana in dreptul planseului de beton al parterului. Suprafata membranei de hidroizolare trebuie sa fie uscata, fara praf si foarte bine lipita pe suprafata zidului. Placile de polistiren vor fi lipite pe aceasta folie hidroizolatoare cu adezivi speciali recomandati pentru aceasta operatie.

fig. 02; Beci + garaj subteran

Lipirea placilor se incepe de jos (sub nivelul terenului) dar din motive de detaliu, eu personal, incep de la partea superioara chiar daca este putin mai dificil pentru ca placile trebuie sprijinite provizoriu.

Nu voi zabovi cu detaliile executiei, deoarece am explicat intr-un alt articol aceste etape, daca nu l-ai citit inca, da click aici. 

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments